opustite se i uživajte

Otkriveno koliko točno minuta ženi treba da postigne orgazam

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kada smo kod ženskog orgazma vrijedi ona stara: 'Požuri polako'. Nije novost da ženama treba više vremena da dožive klimaks, nego muškarcima, ali sada znamo još neke detalje

18.2.2020. u 15:16/ Život i stil

Novo istraživanje još je jednom potvrdilo da će žena više uživati u seksu ako ga muškarac doživi kao maraton, a ne sprint.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u prosjeku heteroseksualnoj ženi treba da doživi vrhunac, a riječ je o 13 minuta i 41 sekundu. U istraživanju je sudjelovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-ima, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja svijeta, većinom iz Velike Britanije, Nizozemske, Indije i SAD-a. 

Image

seks

Foto: Thinkstock
Image

seks

Thinkstock

(FOTO: Pexels)

Sve one zamoljene su da za potrebe studije uključe štopericu kada postanu seksualno uzbuđene i isključe ju kada dožive vrhunac. Istraživanje je trajalo osam tjedana, a rezultati su pokazali da je vrijeme u kojem su žene doživjele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nije niti jednom svršilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazalo se i da žene najrjeđe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31,4 posto može svršiti na ovaj način. 68,6 posto žena treba dodatnu stimulaciju poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona.

Neke poze su puno učinkovitije od drugih. Žena najlakše dosegne klimaks kada je na partneru i diktira tempo. Tijekom studije otkrivena je jedna zanimljivost - užitak će biti veći ako nosimo čarape za vrijeme seksa. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Više s weba

Pročitajte još

Image
prava stvar

Lubrikant na bazi marihuane čini čuda pod plahtama: 'Osjećala sam ga u cijelome tijelu'

Više s weba