Žene su izabrale

Otkriveno: muškarci s bradom privlačniji su za duge veze i brak

Image
Foto: Thinkstock

Muškarci s bradom percipiraju se kao privlačniji 'materijal' za duge veze i brak jer izgledaju muževnije i ulijevaju sigurnost

16.12.2016. u 12:40/ Sanja Miler

I to je otkriveno! Žene, ako ste se pitali kakav muškarac bi bio vaš idealan partner, odgovor je: onaj s gušćom bradom. Prema istraživanju, objavljenom u Journal of Evolutionary Biology, muškarci s bradom percipiraju se kao privlačniji 'materijal' za duge veze i brak. 

Istraživači sa Sveučilišta Queensland pitali su 8,520 žena da na temelju fotografija ocjene fizičku privlačnost muškaraca. Fotografije su obrađene tako da su prikazivale muškarce s  bradom i bez nje, kao i s jačim i manje naglašenim jagodičnim kostima kako bi njihov izgled bio više ili manje muževniji. 

Lica koja su bila ekstremno muževna ili izrazito ženstvena ocijenjena su kao najmanje privlačna. Muškarci s gustom bradom dobili su najviše glasova kao najbolji materijal za brak. Dlakavost ukazuje na veću razinu testosterona, koji se povezuje s muževnošću i sigurno je i to utjecalo na rezultate. 

Za muškarce koji su uredno obrijani, većina ispitanih žena je rekla kako nisu dovoljno muževni za dugu veze, ali bi ih odabrale za avanturu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte neke od seksi muškaraca s Instagrama koji spadaju u ovo kategoriju:

1. Chris John Millington

Upravo se čita

Image
ISPRED SVOG VREMENA

Ivano Balić ispričao svoju rukometnu priču: 'Već sam ranije planirao završiti karijeru'

2. Levi Stocke 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Jimmy Launay

4. Lasse Løkken Matberg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ben Dahlhaus

Više s weba

Pročitajte još

Image
Novo istraživanje

Pravi razlog zašto ljudi varaju: možda ćete drugačije gledati na prevaru

Više s weba