OGLAS

Možda ih ne primjećujete

Otvorite oči: pet znakova emocionalnog zlostavljanja u vezi

Image
Foto: Pexels

Osvijestite ovih pet znakova emocionalnog zlostavljanja u vezi i oslobodite se

29.5.2018. u 15:45/ Život i stil

Ponekad toliko zaglibite u problematičnoj vezi da jednostavno ni ne prepoznajete alarmantne znakove koji upućuju na nasilnu vezu. Unatoč sve češćem spominjanju emocionalnog nasilja u, sve popularnijoj, self-help književnosti, malo osoba doista to i osvijesti.

Neki, pak, misle da je nasilna veza sinonim za fizičko zlostavljanje, ali posljedice onog suptilnijeg nasilja mogu biti još dalekosežnije. 


Pet znakova emocionalnog zlostavljanja

1. Kritika

Jeste li u zadnje vrijeme napravili neke promijene u svom životu, izgledu ili poslu? Ponekad se dogodi da primate komplimente i pohvale sa svih strana, ali vaš partner mudro šuti ili ne 'odobrava' i ne pohvaljuje vaše postupke. Nasilni partneri ne žele da se osjećate posebno jer bi mogli pomisliti da možete pronaći nekog boljeg. 

2. Bez suosjećajnosti

Možda prolazite kroz teško razdoblje u životu,a možda ste samo imali težak dan na poslu. Što god da se dogodilo, nasilan partner uvijek je indiferentan i hladnokrvan prema vašim problemima. Čak i kada trebate rame za plakanje nasilnici to ne žele biti i uvijek umanjuju vaš problem zbog čega se vi osjećate još gore.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

3. Nikakva potpora

Kada ste zadnji put podijelili svoj san ili cilj s vašim partnerom? Možda je ta navika nestala jer jednostavno ne želite čuti njihov sarkastičan komentar ili uvjeravanja da je to loša ideja. Emocionalno zlostavljanje uključuje i stalno ponižavanje vaših novih ideja i pothvata.

4. Krivnja

Najveći su manipulatori emocionalni manipulatori. Ljudi koji uspiju izmijeniti priču u kojoj ste, očito, vi žrtva najopasniji su. Vrsni su znalci u nabijanju krivnje, a svaki vaš pokušaj objašnjavanja završava kao da pričate zidu. Ako svaka sitnica i mala svađa završi tako da se vi ispričavate, nešto nije u redu.


5. Konstantan kaos

Jedna je stvar prepirka i svađa u zdravim vezama. To su česte pojave koje vas ne moraju zabrinjavati, ali potpun i stalan kaos loš je znak. Nije zdravo biti u okruženju u kojem se morate pravdati i atmosferi ispunjenoj dernjavom. Ako se osjećate izmoreno vlastitom vezom, izađite iz nje što prije.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije dobro

Više od polovice žena nesretno je zbog seksualnog života? Sram i krivnja su česti


Više s weba