Treba strpljenja

Počeli ste izlaziti nakon razvoda? Ovi će vam savjeti pomoći

Image

Prvi spoj

Foto: RTL

Rzavod je jedan od onih događaja koji nas u potpunosti promijene, a izlaženje s novim ljudima nije lak korak

21.6.2018. u 9:30/ Život i stil

Vraćanje u normalan život nakon rastave braka nije jednostavna misija. Dugogodišnje veze učine nas drugačijima i nemamo ista mjerila kao prije braka. Ponovno se vratiti u fazu 'dejtanja' komplicirano je, ali nije nemoguće.

Ovi će vam savjeti pomoći da se opustite i prepustite ponovnom upoznavanju novih ljudi.

1. Jeste li doista spremni?

Nije bitno koliko je vremena prošlo od rastave, tri mjeseca ili tri godine, već kako se vi osjećate. Ako niste spremni, vjerojatno ćete to znati jer će vas sama ideja hodanja s drugim partnerom odbijati. Nemojte osjećati pritisak prijatelja i obitelji i sami odlučite kada je pravi trenutak za 'povratak na tržište'.

2. Strah je sasvim normalan

Strah je sasvim opravdan dio ponovnog vraćanja u traženje prave osobe. Mnoge žene kada dođe trenutak da odu na prvi spoj osjete pravu paniku. Prisjetite se da je to normalan dio nastavljanja ljubavnog života nakon braka i velikih promijena. Prihvatite strah i svejedno odite na spoj.

Image
Foto: Thinkstockphotos
Image
Thinkstockphotos

(FOTO: Thinkstock)

3. Pustite negativne misli

Nije čudno osjećati gnjev, ljutnju, tugu i opećnito lonac emocija nakon rastave. Međutim, ti osjećaji ne bi smijeli preuzeti sav vaš svijet. S takvim stavom ne isplati se ponovno početi izlaziti i upoznavati ljude jer će vas isti konstantno kočiti. Kontrolirajte svoje misli i svaku negativnu zamijenite pozitivnom.

4. Nemojte pronalaziti ograničenja

Ponekad se nađemo u životnoj situaciji kada nešto jako želimo, ali svejedno tražimo načine da se ograničimo. Primjerice, nemojte predstavljati svoju djecu kao razlog da ne počnete ponovno izlaziti. Imate pravo nastaviti svoj život i vaša ga djeca ne bi trebala ograničavati bez obzira što ih volite najviše na svijetu. Djeca većinom nemaju problem s novim ljudima nego to vi, zbog straha, vidite.

Upravo se čita

Image
preminula na licu mjesta

DORH o ubojstvu u Osijeku: ' Policajac je u nakani da je liši života ispalio u nju hitac iz službenog pištolja'

5. Dovoljni ste

Problem koji leži u većini današnje populacije jest osjećaj da nismo dovoljni. Taj osjećaj u ogromnoj mjeri određuje naše odnose s ljudima. Možda se osjećate da niste dovoljno dobri zbog rastave, ali to nije razlog prekida braka. Trenirajte sami sebe da vidite ono najbolje u vama i što vas čini posebnima. Dovoljno ste dobri za novu ljubav.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
ključ ženskog vrhunca?

G-točka kod žena: Kako je pronaći i koje je poze najviše stimuliraju

Više s weba