Strah od boli

Pravi razlog zbog kojeg se starije žene prestaju seksati

Image
Foto: Thinkstock

Iako je bolan seks već godinama 'na radarima' liječnika, genitourinarni sindrom nije poznat kao drugi uzrok bolnog seksa - vaginizam

19.10.2017. u 16:15/ Život i stil

Žene možda rjeđe ulaze u seksualne odnose kako stare, ali to nije nužno zato jer su izgubile interes za seks, bar prema istraživanju nedavno objavljenom u časopisu Menopause. Mnoge od njih su samo zabrinute da će boljeti.

Istraživanje je bilo usredotočeno na stanje zvano genitourinarni sindrom - pojam koji 'pokriva' razne mokraćne i vaginalne probleme koji utječu na žene u menopauzi.

Anketa provedena na više od 1.500 žena, starijih od 55 godina, otkrila je da 45 posto žena u postmenopauzi "redovito" ili "uvijek" osjeća bol ili nelagodu tijekom seksa, i boje se da će ih bol dovesti do izbjegavanja seksa uopće.

Iako je bolan seks već godinama 'na radarima' liječnika, genitourinarni sindrom nije poznat kao drugi uzrok bolnog seksa - vaginizam - koji je stanje u kojem se vaginalni mišići neugodno stežu tijekom seksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživači iz Kaiser Permanente centra za zdravstveno istraživanje izjavili su kako su njihova otkrića dovela do potrebe da pružatelji zdravstvene skrbi imaju više iskrenih, otvorenih razgovora sa starijim pacijentima kako bi bolje istražili moguće tretmane.

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
vruća ljubav

Za vruće noći: 5 načina kako 'pojačati' vatru u vezi i istinski uživati

Više s weba