svaka sekunda je bitna

Preuranjena ejakulacija: pomozite svom partneru na obostrano zadovoljstvo

Image

Spolni odnos koji završi prije, nego što i počne za mnoge muškarce je izvor frustracija i strahova, a nerijetko može biti i faktor koji će ugroziti brak

5.2.2019. u 10:37/ Život i stil

Procjenjuje se da više od 30 posto muškaraca pati od preuranjene ejakulacije, seksualnog odnosa koji traje manje od minute, a ponekad završi i u trenutku same penetracije.

Muškarac se zbog toga može osjećati frustrirano i nesigurno, a svaki idući seksualni odnos može mu stvarati tjeskobu. Sve veći strah od prerane ejakulacije i činjenice da neće moći zadovoljiti partnericu, siguran je put da do nje ponovno i dođe.

No, liječnici i seksualni terapeuti imaju dobre vijesti za sve one koji pate od preuranjene ejakulacije. Prije svega, vjeruje se da je ovdje riječ o problemu koji ima psihološki uzrok i moguće ga je riješiti. 

Kako dobiti na vremenu?

Preuranjena ejakulacija je tipična za mladiće koji još nisu ovladali svojim tijelom, no nerijetko pogađa i starije muškarce, osobito ako su dugo apstinirali ili ako su pod stresom. Neki misle da im je to prirodno stanje, no u krivu su. Postoji nekoliko metoda koje mogu pomoći muškarcu da ovlada erekcijom. Bitnu ulogu igra i partnerica.

1. Upoznajte "neprijatelja"

Za početak, najvažnije je prepoznati trenutak u kojem nema povratka. Za vrijeme seksualnog odnosa ili masturbacije muškarac dolazi do trenutka kada više ne može zaustaviti ejakulaciju čak i ako stane s podražajima. Trebalo bi osvijestiti trenutak prije toga, onaj u kojem se ejakulacija još uvijek može odgoditi ako se stane sa stimulacijom.

Najlakši način da se to nauči je upoznati kako funkcionira tijelo, odnosno pomoću masturbacije prepoznati kritičnu točku i preduhitiriti ejakulaciju. Kada dođe do točke koja prethodi kritičnoj, penis treba snaćno stisnuti kod glavića i korijena dok kriza ne prođe. Ponoviti postupak nekoliko puta. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Razgovar, predigra, razgovor, seks, razgovor

Pretpostavka za seksualni odnos je bliskost dvoje ljudi. Ako partner može razgovarati s vama i osjeća se opušteno, manja je vjerojatnost da će doći do preuranjene ejakulacije. Pomozite mu da se opusti i oslobodi od straha. Dajte mu do znanja da nije problem ako prerano svrši i da je to nešto na čemu ćete poraditi zajedno te da vam je jasno kako to ne čini namjerno. 

3. Kegelove vježbe

Riječ je o vježbama koje se preporučuju ženama, osobito nakon poroda kako bi učvsrtile mišiće i organe dna zdjelice i spriječile pojavu inkontinencije. S obzirom da ste ovdje na poznatom terenu, moći ćete pokazati iste vježbe svome partneru. Mnogi muškarci kažu da su im one pomogle da u potpunosti riješe problem preuranjene ejakulacije. 

Kegelove vježbe vašem će partneru pomoći da ojača mišić koji se nalazi između anusa i tetsisa. Njega će pronaći tako što će, dok mokri, staviti prst na područje između anusa i testisa i prekinuti mokrenje. Mišić koji pritom osjeti onaj je koji treba stiskati. 

Kegelove vježbe trebalo bi izvoditi svaki dan po deset puta. Stisak treba trajati deset sekundi, a između svakog treba biti pauza od 3-4 sekunde. Rezultate možete očekivati za tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
'traje pregovaranje'

Čelnik sindikata policije ogradio se od zaposlenika koji su danas na 15 minuta prekinuli s radom

U Italiji je provedena studija na 40 muškaraca koji su patili od erektilne disfunkcije. Njih 33-ica su osjetno produžili vrijeme do ejakulacije izvođenjem Kegelovih vježbi.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
treba vam mir

Ulijećete iz veze u vezu? Psiholozi savjetuju da 'povučete ručnu' i budete malo sami sa sobom

Više s weba