ljubav i veze

Prevara: Varanje partnera ne uključuje uvijek seks

Image

odnosi parovi tehnologija mobitel preljub prevara

Foto: Thinkstock

Fizička prevara jedan je od najčešćih oblika varanja u vezi, ali različito utječe na muškarce i žene

13.9.2019. u 16:30/ Život i stil

Prevara je čest problem u mnogim odnosima. Kad jedan partner otkrije da ga drugi vara, pojavljuju se snažni problemi. Nažalost, varanje se ne može uvijek jednostavno definirati kao seks s nekim izvan veze. Varanje dolazi u različitim oblicima, ali svi su podjednako razorni.

Fizička prevara

Jednostavno rečeno, fizičko varanje čin je seksualne intimnosti s nekim drugim osim s vašim supružnikom ili s partnerom. To je jedan od najčešćih oblika prevare. Iako je fizičko varanje uobičajeno kod muškaraca i žena, čini se da na različite načine utječe na njih. Muškarci fizičku prevaru doživljavaju kao oblik fizičkog odbacivanja. S druge strane, žene neće isto tako reagirati na fizičku prevaru ako nisu uključene emocije.

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
www.pixabay.com

(Foto: Pixabay)

Emocionalna prevara

Emocionalno varanje može uključivati i ​​fizički odnos, ali ne nužno. Emocionalno varanje može započeti kao nevino prijateljstvo. Na kraju se osoba koja vara nađe u prisnoj vezi s nekim tko mu nije partner. Na neki način, emocionalno varanje više osakaćuje odnos nego fizičko varanje. Kod fizičkog varanja osoba koja vara se možda i dalje osjeća emocionalno povezano sa svojim partnerom i možda samo traži ispunjenje seksualne fantazije. Kod emocionalne prevare, srce preljubnika možda više nije u vezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Online prevara

S razvojem interneta, online prevara postaje sve češći problem među parovima i može biti u različitim oblicima. Online prevara uključuje internetsku pornografiju, sastanke na mreži i koketiranje s drugim ljudima na društvenih mreža. Online prevaru je teže "uhvatiti" od ostalih oblika prevare.

Više s weba

Pročitajte još

Image
neka dugo traje

Da seks ne bude na eks: 5 načina kako mu možete pomoći da traje duže

Više s weba