muškost pred izazovom

Problemi s erekcijom: što napraviti kad nestane želja za seksom

Image
Foto: Thinkstock

Mehanizam erekcije je jedan od najkompliciranijih i najosjetljivijih mehanizama u tijelu i stoga nije ni čudno da zakaže. Važno je znati da se problem s erekcijom može riješiti

12.5.2017. u 9:45/ Život i stil

Problemi s erekcijom su normalna su pojava kod velikog broja muškaraca, osobito onih zrelijih, no usprkos toj učestalosti, muškarci koji imaju problem s erekcijom, osjećaju se vrlo usamljenima jer to često ne mogu povjeriti nikome pa čak ni pričati s partnericom. Razlog tome je sram zbog neuspjeha u nečemu što bi trebalo biti prirodno i jednostavno i što, kad dobro funkcionira, predstavlja simbol muškosti.

No, mehanizam erekcije je jedan od najkompliciranijih i najosjetljivijih mehanizama u tijelu i stoga nije ni čudno da zakaže. Važno je znati da se problem s erekcijom može riješiti.

Uzroci problema s erekcijom

Poteškoće u krevetu velikim su dijelom uzrokovane psihičkim čimbenicima, a manjim dijelom medicinskim problemima. Erektilnu disfunkciju mogu izazvati dijabetes, visok tlak i srčane bolesti, no puno češće su za nju krivi stres i brige zbog svakodnevnih problema i pošteškoća koje život stavlja pred nas.

Kad bi se čovjek mogao opustiti i ne misliti na strahove, puno bi mu lakše bilo funkcionirati, No, to jednostavno nije tako. Stoga, ako imate problema s erekcijom, prije svega razgovarajte s vašom partnericom i objasnite joj da nije ona kriva zbog vašeg niskog libida (ako je tome tako. Ako nije, opet iskreno razgovarajte s njom i riješite to što vas tišti). Povjerite joj se, bit će vam lakše, a bliskost koja se pritom stvori među vama, možda potakne i vaš libido i spontano riješi problem.

Ukoliko je pak vaš problem s erekcijom više od slabog libida, odnosno ako vas dulje vrijeme muči erektilna disfunkcija, javite se svom liječniku koji će postaviti dijagnozu i odrediti terapiju. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kraj ljubavi

Otkrivene godine u kojima je najveća mogućnost za rastavu braka

Više s weba