otkrila na svojoj koži

Seksualna terapeutkinja otkriva kako postići orgazam tijekom svakog seksualnog odnosa

Image
Foto: www.profimedia.hr

Seksualna terapeutkinja Vanessa Marin posvetila je karijeru proučavajući ženski orgazam kako bi pomogla ženama, ali i kako bi riješila svoj problem

11.4.2019. u 7:28/ Život i stil

Mnogo žena ne može doživjeti orgazam te misle da se to ne može promijeniti. No, seksualna terapeutkinja Vanessa Marin živi je primjer da nije tako.

"Mogla sam lako sama doživjeti orgazam, ali gotovo deset godina nisam bila u stanju doživjeti ga tijekom seksualnog odnosa s partnerom. Osjećala sam se zbog toga kao i sve druge žene koje ne mogu doživjeti orgazam: bila sam slomljena, usamljena, posramljena frustrirana i beznadna. Zaista sam vjerovala kako nikada neću biti u mogućnosti doživjeti orgazam zajedno sa svojim partnerom", iskreno će Vanessa Marin. 

No, kako kaže, bila je u krivu. "Usprkos godina razočaranja i strahova, danas sam u situaciji da mogu doživjeti najmanje jedan orgazam baš svaki put kada suprug i ja imamo seksualni odnos. Osjećam se samopouzdano i znam da ja kontroliram moj orgazam", kaže Vanessa i za portal Mindbodygreen otkriva što je to učinila kako bi bila u stanju baš svaki put doživjeti vrhunac ili više njih. 

  • Ne glumite orgazam 

"Kada sam shvatila da ne mogu doživjeti orgazam s partnerom, počela sam ga glumiti. Glumila sam ga mnogo godina, kroz nekoliko veza. Nisam htjela povrijediti partnera. Željela sam da se osjeća dobro i da misli da je odličan u krevetu. Kada sam počinjala novu vezu opet sam glumila jer sam htjela da moj dečko misli da imamo sjajan seks. S vremenom sam zaglibila...i shvatila da moram pekinuti začarani krug", kaže Vanessa. Jednog dana čvrsto je odlučila da više neće glumiti i da želi zaista doživjeti orgazam. Obećala je sebi i održala obećanje.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

  • Recite sebi da zaslužujete orgazam

"Zbog toga što mi se činilo vrlo teško dosegnuti orgazam počela sam misliti da nije vrijedan truda. Bilo mi je neugodno tražiti od partnera da se usredotoči na mene i bude strpljiv i uporan kad ni sama nisam znala što želim niti koliko će mi trebati da to postignem. Bilo je jednostavnije odreći se zadovoljstva i fokusirati se na partnera", kaže Vanessa. Otkriva kako je jedan od najvećih koraka bio kada je shvatila da je njezin užitak jednako vrijedan i važan kao i partnerov.

  • Istražujte svoje tijelo

"Prvo sam naučila sama sebe zadovoljiti. Morate znati što vam paše i što vas uzbuđuje kako biste mogli poučiti partnera", priča terapeutkinja te dodaje kako je otišla korak dalje i proširila vidike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristila sam određenu, vrlo specifičnu tehniku kada sam masturbirala pa kad bismo moj partner i ja imali seksualni odnos, uhvatila bih se kako uspoređujem ono što radim kad sam sama i ono što mi on radi. Zato sam počela istraživati svoje tijelo i iskušavati druge tehnike za postizanje orgazma. U masturbaciji mi nije bio cilj klimaks, nego uživanje", objašnjava Vanessa. Na taj je način izvježbala mozak da može dovesti tijelo do vrhunca na različite načine. 

  • Orgazam je aktivan, a ne pasivan

Najčešći savjet o postizanju ženskog orgazma je da se opustimo i prestanemo misliti na njega pa će se dogoditi. No, teraputkinja Marin smatra drugačije te otkriva što je počela prakticirati kada  se krenula viđati sa svojim suprugom, a promijenilo je način na koji doživljava seks.

"Ono što sam naučila kroz sve ove godine je da ako želim postići orgazam moram biti aktivna i preuzeti odgovornost za svoje zadovoljstvo. Doslovce i u prenesenom značenju - uzeti stvar u svoje ruke. Otkrila sam kako je najbolji način da doživim klimaks taj da tijekom penetracije stimuliram klitoris - sama, moj partner ili da koristim seksualnu igračku za to. Penetracija mi je davala osjećaj intimnosti i bliskosti sa suprugom, a stimulacija klitorisa pomogla mi je doživjeti vrhunac", završava terapeutkinja. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
koji srećković!

Netko je u Hrvatskoj pogodio sedmicu: Evo gdje ide gotovo 2 milijuna eura

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​ 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prema znanstvenicima

Koji tipovi ljudi ipak više varaju u vezama? Mogli biste se iznenaditi

Više s weba