OGLAS

još jedan poticaj za akciju

Spasonosna ejakulacija: seksom se smanjuje rizik od raka prostate

Image

Vođenje ljubavi nema granica kada govorimo o pozama. Koliko je parova toliko je i načina, no evo nekoliko intimnih poza koje će vam zajamčiti veću bliskost s partnerom.

Foto: Thinkstockphotos

Rak prostate čini 15 svih vrsta karcinoma diljem svijeta. Čimbenici rizika, poput dobi, rase i genetike ne mogu se promijeniti, ali promjene u životnom stilu mogu smanjiti rizik

25.4.2016. u 9:55/ Hina

Kod muškaraca koji češće ejakuliraju rizik od razvoja raka prostate je manji, tvrde američki stručnjaci.

Image
bacite se u akciju

Donosimo deset razloga zašto je seks dobar za vaše zdravlje

Image
bacite se u akciju

Donosimo deset razloga zašto je seks dobar za vaše zdravlje

Znanstvenici su za potrebe istraživanja pratili 32 tisuće muškaraca od 1992. do 2010. U tom razdoblju gotovo 4000 ih je oboljelo od raka prostate. Muškarci su na početku studije bili u dvadesetim, a na kraju u četrdesetim godinama života.


Ustanovljeno je da muškarci koji su ejakulirali 21 put mjesečno u dvadesetim godinama imaju 19 posto manje šanse da će im biti dijagnosticiran rak prostate, u usporedbi s onima koji mjesečno nisu ejakulirali više od sedam puta.

Kod muškaraca koji su češće ejakulirali u četrdestima vjerojatnost za razvoj raka bila je 22 posto manja.

"Iako naše rezultate treba potvrditi studijama o potencijalnim biološkim mehanizmima koji su u podlozi naših promatranja, rezultati našeg istraživanja upućuju na to da su frekvencija ejakulacije i siguran seks u odrasloj dobi korisna strategija za smanjenje rizika od raka prostate", rekla je Reutersu vodeća autorica studije Jennifer Rider iz Škole za javno zdravlje u Bostonu.

Rak prostate čini 15 svih vrsta karcinoma diljem svijeta, napisali su znanstvenici u časopisu European Urology. Čimbenici rizika, poput dobi, rase i genetike ne mogu se promijeniti, ali promjene u životnom stilu mogu smanjiti rizik.

Jedno od ograničenja ove studije je u činjenici da ovisi o tome jesu li muškarci iskreno i točno vodili statistiku o broju ejakulacija.


Također, u istraživanju su većinom sudjelovali bijeli muškarci pa bi rezultati mogli biti drugačiji u raznolikijoj populaciji.

Autori napominju i da je pozitivan učinak česte ejakulacije zabilježen samo kod nekih vrsta raka prostate. No znanstvenici koji nisu sudjelovali u studiji pozivaju na oprez. Prerano je da se izvode zaključci o vrijednosti seksualnog života kao oruđa za prevenciju raka, rekla je Siobhan Sutcliffe, onkologinja s medicinskog fakulteta u St. Louisu.

"Seksualni život može imati i negativnih posljedica, poput spolno prenosivih bolesti", rekla je.

"Da je učestalost ejakulacije važan faktor u razvoju raka prostate, očekivali bismo da pronađemo tu vezu kod svih vrsta raka prostate, a ne samo kod nekih", rekao je urolog Behfar Ehdaie iz Sloan Kettering centra za rak u New Yorku.


Upravo se čita

Image
obrušio se na svinjogojce

Plenković: 'Imamo fabriciran prosvjed, njega vodi čovjek koji je bravar. Koji je njegov interes?'

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije dobro

Više od polovice žena nesretno je zbog seksualnog života? Sram i krivnja su česti


Više s weba