ginekologinja odgovorila

Što se zapravo događa s vaginom nakon duge seksualne pauze?

Image
Foto: Thinkstock

Postoji mnogo mitova i teorija o vaginalnim promjenama nakon što se dugo vremena ne opuštate u seksualne odnose, a u nastavku saznajte što je od toga točno

4.5.2019. u 18:17/ Život i stil

Seks može reducirati stres, omogućiti vam bolji san i poboljšati srčano zdravlje. Ako uzmemo u obzir sve ove pogodnosti, što se događa kada se neko vrijeme ne seksate? 

Na ovo je pitanje odgovorila ginekologinja Christine Greves za portal Health.com. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Urbana je legenda koja kaže kako se vagina smanjuje i zatvara te kako naraste novi himen ako u vašem životu nije neko vrijeme bilo akcije. No, to baš i nije tako. Iako se ne seksate, vaše tijelo proizvodi hormone testosterone i estrogene, a baš ti hormoni održavaju vaginu fleksibilnom. 

"Žene u postmenopauzi kojima je drastično pala proizvodnja hormona estrogena mogu primijetiti sitnu promjenu u veličini ako dugo vremena nisu stupile u seksualni odnos. Ali, to se najčešće dešava nakon pet do šest godina bez seksa", rekla je doktorica. 

Moguće je da će vagina biti manje vlažna u slučaju da dulje vrijeme ne prakticirate spolne odnose, a kao rješenje za taj problem ginekologinja navodi masturbaciju

A vezano uz gornju točku, može se dogoditi da će, nakon duge pauze, trebati više vremena da postanete vlažni kada ponovno krenete u akciju. Stoga, najbolje bi bilo sa uključite veću dozu diranja, ljubljenja i cjelokupne predigre kako bi se što više opustili i lubricirali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ako želite drugi

Savjeti za prvi spoj: što nikako ne biste smjeli raditi

Više s weba