magična brojka

Studija otkrila koliko minuta ženi treba da postigne orgazam

Image
Foto: Pexels

Dok neke žene ne mogu postići orgazam tijekom penetracije, druge ga postignu u rekordnom roku

4.6.2019. u 15:58/ Život i stil


Svaka žena je drugačija kada je riječ o seksu i o onome što ju uzbuđuje, no jedno neobično istaraživanje uspjelo je odgovoriti na pitanje koliko ženama u prosjeku treba da postignu orgazam. Radi se o 13 minuta i 25 sekundi. 

U istraživanju je sudjelovalo 645 žena, sve redom su bile udane ilu u dugogdišnjim heteroseksualnim vezama i u dobi od oko 30 godina. Znanstvenici su od njih zatražili da trenutak prije početka seksualnog odnosa aktiviraju štopericu i zaustave je nakon što svrše. Točku početka mjerenja definirali su kao onu u kojoj žena osjeća intenzivnu želju za seksom.

Image

seks

Foto: Thinkstock
Image

seks

Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Svaka šesta rekla je da nikada nije doživjela orgazam tijekom penetracije, dok je kod ostalih najkraće vrijeme postizanja klimaksa bilo 5 minuta  i 42 sekunde, a najdulje 21 minutu. Devet od deset žena reklo je da više uživaju u seksu kada su "gore" i kada diktiraju tempo.

Istraživanje je trajalo od listopada 2017. do rujna 2018. godine, a osim što je definiralo koliko ženi u prosjeku treba da dođe do klimaksa, pokazalo je i kako njihova dob i status veze ne igraju ulogu u tome. 

Rezultati studije objavljeni su u časopisu Journal Of Sexual Medicine. 

Istraživanje provedeno deset godina ranije na Sveučilištu Genova pokazalo je da muškarcu za postizanje orgazma treba samo šest minuta, ali i da se ženski orgazam sastoji od tri do 15 kontrakcija mišća zdjelice na koje ne možemo svjesno utjecati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
opasne zablude

Ginekologinja otkriva 6 štetnih mitova o vagini u koje trebamo prestati vjerovati

Više s weba