požuri polako

Studija otkrila zanimljivu činjenicu o ženskom orgazmu koja bi mogla obeshrabriti muškarce

Image
Foto: Thinkstock

Lezbijke dožive orgazam 55 puta na mjesec, dok heteroseksualne žene u prosjeku svrše tijekom seksualnog odnosa tek sedam puta, a zna se i razlog tome

2.7.2019. u 10:46/ Život i stil

Studija provedena na Sveučilištu Chapman u Indiani došla je do zanimljivog otkrića na području ženskog užitka, koji bi mogao obeshrabriti muškarce. 2300 žena diljem svijeta u dobi od 18 do 65 godina upitano je o kvaliteti seksualnog života. Pokazalo se da druga žena bolje može uzbuditi ženu od muškarca.

Lezbijke dožive orgazam 55 puta na mjesec, dok heteroseksualne žene u prosjeku svrše tijekom seksualnog odnosa tek sedam puta. Situacija postaje još alarmantnija kad uzmemo u obzir daheteroseksualni parovi vode ljubav oko 16 putana mjesec, a lezbijski deset. 

"Seks s drugom ženom ženi je uzbudljivna različite načine što znači i više vrsta orgazama", objašnjava seksologinja Kristen Jozkowski za The Sun. Još jedna bitna stavka je predigra koju muškarci podcjenjuju.

Image

seks ljubav parovi

Foto: Thinkstock
Image

seks ljubav parovi

Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

"Muškarci se prebrzo uzbude i požure s penetracijom. Žena treba najmanje 45 minuta predigre prije penetracije", dodaje.

Istraživanje koje su zajedno proveli Kinsey institut i Sveučilište Chapman pokazalo je da svaki put tijekom seksualnog odnosa orgazam doživi 33 posto  žena. Orgazam svaki put tijekom seksa doživi 86 posto lezbijki i 66 posto heteroseksualki. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​ 

Više s weba

Pročitajte još

Image
tijelo je čudo

Znate li koliko je duboka vagina i koje još tajne krije žensko krilo?

Više s weba