treba vam mir

Ulijećete iz veze u vezu? Psiholozi savjetuju da 'povučete ručnu' i budete malo sami sa sobom

Image
Foto: Thinkstock

Vjerojatnost da ćete, ako nakon prekida uletite u novu vezu, završiti s pogrešnom osobom vrlo je velika

5.12.2017. u 9:06/ Život i stil

Mnogi od nas bivšu ljubav liječe novom i tako popunjavaju emocionalnu prazninu, umjesto da povuku kočnicu i budu neko vrijeme sami sa sobom. Vjerojatnost da ćete, ako nakon prekida uletite u novu vezu, završiti s pogrešnom osobom vrlo je velika jer mozgu niste dali vremena za detoksikaciju.

Naime, kada prekinemo vezu, u tijelu nam opada razina hormona zaduženih za dobro raspoloženje, čije lučenje potiče zaljubljenost. Niska razina tih hormona utječe na odluke koje donosimo, povisujućći šansu da budu pogrešne.

"Odmah nakon prekida u nama se budi nagon da što prije uđemo u novu vezu, kako bismo ispunili osjećaj praznine. Biti ovisan o ljubavi znači biti ovisan o hormonu ugode dopaminu koji dolazi s vezom. Ovisnost o ljubavi ista je kao i ovisnost o kocki, seksu i drogi", objašnjava psihologinja specijalizirana za veze dr. Danielle Forshee.

Tu su još dva hormona - oksitocin i vazopresin koji se luče u mozgu oba partnera  kada se više od deset sekundi drže za ruke, maze ili postižu orgazam. Stoga, ukoliko planirate ili ste već uletjeli u novu vezu, a staru ljubav niste preboljeli, stanite na loptu radi svoje sreće i svog zdravlja. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
neka dugo traje

Da seks ne bude na eks: 5 načina kako mu možete pomoći da traje duže

Više s weba