sama svoja majstorica

Usavršite solo igru: Što voli vagina, a niste znali

Image
Foto: Pixabay

Ako se ne posvetite sebi, kako ćete upoznati svoje tijelo i znati što volite, a što ne?

5.3.2019. u 16:22/ Život i stil

Kada dođe do seksualnih problema, terapeuti će, među ostalim, savjetovati masturbaciju jer kroz nju osoba može otkriti što ju uzbuđuje te lakše svoje potrebe komunicirati partneru.

Kada govorimo o ženama, postoji nekoliko vrsta masturbacije, ovisno o tipu orgazma, a on se dijeli na: klitoralni, vaginalni, analni, kombinirani i orgazam do kojeg je došlo stimuliranjem erogenih zona (bradavica, usnih resica, vrata, unutarnje strane bedara).

Za postizanje orgazma žene koriste prste, vibrator ili nešto treće. Ovisno o tome koliko su kreativne i što ih uzbuđuje. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pixabay)

Kombinirani orgazam je onaj do kojeg dolazi istovremenom stimulacijom vagine i klitorisa te je najintezivniji, osobito ako pronađete i stimulirate G točku. 

Klitoris

Klitoris je pun živčanih završetaka zbog čega je najosjetljiviji dio ženskog tijela, a stimulacija klitorisa za mnoge je žene jedini način da dožive orgazam.

Klitoris ima 80000 živčanih završetaka, duplo više, nego  što ih ima penis, a kada se žena uzbudi može se povećati i za 300 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko istraživanje kojeje objavljeno u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy 2017., pokazalo je da samo 18 posto žena doživljava vaginalni orgazam. Više od trećine ih treba dodatnu stimulaciju klitorisa da bi doživjelo vrhunac. Kako raste uzbuđenje žene tijekom masturbacije ili seksualnog odnosa, raste i osjetljivost klitorisa. 

Rijetko kad ćete doživjeti dva jednako intenzivna orgazma jer na njih utječu brojni čimbenici poput situacije u kojoj se nalazite, mogućih posljedica, podražaja i dana ciklusa. Neke žene najintenzivnije vaginalne orgazme doživljavaju za vrijeme mjesečnice.  

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Za G točku svi znamo, no jeste li upoznati s A točkom?

Svi znamo za G točku, no jeste li znali za A točku? Riječ je o takozvanoj anterior fornix točki koja se nalazi duboko u vagini, između cerviksa i mjehura. Stimulacija A točke potiče vlaženje vagine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
TAMBURAŠi NA UDARU

Mejašima zabranili koncert u Puli, javili im tri mjeseca prije održavanja. 'Glazba nam je birtijaška?'

A točku ćete pronaći tako da dođete do G točke pa gurnete prst još malo dublje te stimulirate prednji zid vagine pri čemu će se ona početi vlažiti, što će biti jedan od pokazatelja da ste na pravom mjestu. Drugi je jako uzbuđenje koje ćete osjetititi.

Ne podcjenjujte ambijent

Ako želite doživjeti potpuno solo zadovoljstvo posvetite pažnju i ambijentu u kojem se nalazite. Prigušite svjetla, pustite glazbu koja vam odgovara, zavucite se pod najdraže plahte, ne zaboravite lubrikant i uživajte, a potom sve prepričajte partneru u najboljem trenutku. Vaša priča bit će savršen afrodizijak za oboje.  

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Koji vam je najdraži?

Orgazam kod žena nema granica: vrste orgazama koje žene mogu doživjeti

Više s weba