ljubav i sreća

Zaboravite kompatibilnost - ovo je kvaliteta koja je zajednička dugim vezama

Image

ljubav sreća parovi poljubac

Foto: Pexels

Kada se radi o kompatibilnosti u odnosu, pitanja je mnogo. Međutim, novo istraživanje pokazuje da sreću u vezi određuje nešto drugo

18.3.2019. u 15:30/ Život i stil

Može li se introvertna osobnost povezati s ekstrovertnom? Koji astrološki znakovi odgovaraju jedan drugom? Volite li spavati u hladnoj sobi ili toploj sobi? Međutim, novo istraživanje pokazuje da je sreća u vezi ovisi o drugim stvarima.

Istraživanje sa Sveučilišta Michigen pokazuje da ako imate partnera koji je ljubazan i brižan znači da ćete imati veću razinu zadovoljstva u vezi. Iako možda sanjate o partneru koji je kompatibilan, čini se da je ljubaznost nešto što pomaže u vezi.

Image
intimne dileme

Vječno pitanje: koliko često se seksaju sretni parovi i koji su to parovi sretni?

Image
intimne dileme

Vječno pitanje: koliko često se seksaju sretni parovi i koji su to parovi sretni?

Istraživači su razgovarali s 2 500 heteroseksualnih parova koji su u braku oko 20 godina. Neurotičar, partner koji je tjeskoban ili depresivan je nešto oko čega su ljudi zabrinuti. Manje su bili zabrinuti oko karakternih osobina kao što je ekstrovertnost, otvorenost i prihvaćenost.

Ako ništa drugo, znanstvenici potvrđuju da u vezi trebamo tražiti i druge stvari osim kompatibnosti. Ljubaznost potiče dublju komunikaciju, a to je put prema izgradnji kvalitetne veze. Ovi parovi su bili jasni: ljubaznost nadmašuje kompatibilnost ako želite biti u vezi na dulje staze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se uvijek zagovara izgradnja veza na čvrstim temeljima kao što su poštovanje, povjerenje i iskrenost očito je da bismo i ljubaznost trebali staviti na vrh popisa. S obzirom na sve veću stopu razvoda brakova. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kuglice u vagini

Što su to japanske ili ljubavne kuglice i zašto ih trebate isprobati?

Više s weba