SEKS&VEZE

Zašto ne postižete orgazam za vrijeme seksa?

Image
Foto: Thinkstock

U današnje vrijeme 90% žena ima poteškoće u doživljavanju orgazma, samo 10% žena može postići orgazam na laki način.

2.12.2015. u 13:56/ krenizdravo.hr

Premda orgazam nije jedina svrha seksualnog odnosa, danas se stavlja veliki pritisak da žene moraju ostvariti vrhunac što dodano opterećuje seksualni odnos. Nemogućnost doživljavanja orgazma je najčešća spolna smetnja kod žena. Postoje žene koje nikad ne dožive orgazam, razlog tome nije spolna hladnoća ili frigidnost.

U nastavku vam donosimo neke od mogućih razloga zašto ne možete postići orgazam.

1. Većinu svog dana provodite sjedeći za stolom

Pretjeranim sjedenjem možete smanjiti svoje zdjelične mišiće, što može dovesti do bolova u zdjelici. Upravo zbog toga postizanje orgazma može se otežati. Neke žene ove probleme mogu primijetiti nakon nekoliko mjeseci predugog sjedenja dok kod nekih žena mogu proći godine prije razvijanja simptoma. Da biste to spriječili potrebno je ustati svakih pola sata do sat vremena za vrijeme radnog dana. Ako možete i imate privatnost dobro je protegnuti se, istegnuti kukove i leđa prema natrag, napraviti nekoliko čučnjeva te vježbe za istezanje zdjelice.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

2. Uvijek nosite visoke potpetice

Istraživanja su pokazala da nošenje bilo koje cipele s visokim potpeticama, previše vremena, ima štetni i deformacijski učinak na vašu zdjelicu, mišiće kao i živce koji povezuju zdjelicu i genitalije. Zbog čestog nošenja visokih potpetica mišići postaju “ljepljivi” i napeti stoga ne mogu prenijeti “poruke” koje su potrebne za postizanje orgazma. Ukoliko mišići nisu u dobroj formi manja je vjerojatnost da ćete postići orgazam.

3. Prevelika konzumacija alkohola, uz nedovoljnu konzumaciju vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo treba visoku razinu vode u organizmu kako bi moglo ostvariti orgazam. Tkivo koje ostvaruje uzbuđenje proteže se u sustav vezivnog tkiva koje se sastoji od kolagena, elastina i relaksina. Da bi tkivo ostvarilo svoju “magiju” potrebna je tekućina koja će omogućiti da tkivo klizi.  Unosom alkohola tijelo razina tekućine se smanjuje, tijelo se isušuje i time se smanjuje mogućnost ostvarivanja vrhunca.

Image
Foto: Thinkstockphotos
Image
Thinkstockphotos

4. Lijekovi smanjuju postizanje orgazma

Lijekovi za tlak, kontracepcijske pilule i antidepresivi glavni su krivac za smanjenu mogućnost postizanja orgazma. Ukoliko je nuspojava vaših lijekova porast razine prolaktina tj. proteina koji smanjuje libido teže ćete ostvariti orgazam. Prolaktin se prirodno stvara u tijelu žena poslije poroda kako žene ne bi ostale prebrzo trudne. Između ostalog i antihistaminici mogu smanjiti sposobnost samostalnog podmazivanja organizma čineći seks neugodnim.

Ostale razloge pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nikad nije aksno :)

Ovo je dob u kojoj žene i muškarci najviše uživaju u seksu - i možda će vas iznenaditi

Više s weba