žensko tijelo

Želite odgoditi menopauzu? Postoje dokazi da trebate više seksa

Image
Foto: www.profimedia.hr

Iako je menopauza neizbježna za sve žene, ovo istraživanje pokazuje da bi određena ponašanja mogla odgoditi proces

16.1.2020. u 15:10/ Život i stil

Simptomi u menopauzi mogu biti bolni. Poremećen san, slab seksualni nagon i valunzi samo su neke od nuspojava koje žene mogu osjetiti tijekom hormonalnih promjena. Srećom, istraživanje objavljeno u časopisu Royal Society Open Science otkrilo je novi način za odgodu menopauze.

Istraživanje koje je proveo Sveučilište College London otkrilo je da će žene koje imaju seks jednom tjedno ili mjesečno odgoditi menopauzu,u odnosu na žene koje imaju seks rjeđe. Koristeći se podacima iz američke studije, istraživači su analizirali više od 2000 žena prije i za vrijeme menopauze. Tijekom deset godina ispitanici su odgovarali na pitanja u vezi seksualne aktivnosti. Koliko često, kakav je bio odnos i jesu li se samozadovoljavali, piše MBG Health.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(Foto: Thinkstock)

Veza između menopauze i seksa

Iako je menopauza neizbježna za sve žene, ovo istraživanje pokazuje da bi određena ponašanja mogla odgoditi proces. Istraživanja pokazuju da je ženski imunološki sistem slabiji tijekom ovulacije. Ako se ne radi o trudnoći, tijelo se prirodno zatvara tijekom ovulacije kako bi zaštitilo žene od infekcija i bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica istraživanja Megan Arnot ovo je rekla o istraživanju "ako žena nema seksualne odnose... tijelo odlučuje da ne ulaže u ovulaciju". Ukoliko još niste spremni za prolazak kroz menopauzu probajte u svoju rutinu ubaciti seks barem jednom tjedno.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ključ ženskog vrhunca?

G-točka kod žena: Kako je pronaći i koje je poze najviše stimuliraju

Više s weba