istraživanje

Žena na spoj s ružnim muškarcem vjerojatno neće nositi štikle?

Image
Foto: Thinkstock

'S evolucijskog stajališta, visoke potpetice služe kao suptilan i strateški pokazatelj ženskog seksualnog interesa', izjavili su znanstvenici

16.9.2019. u 16:20/ Život i stil

Manje je vjerojatno da će žena nositi visoke potpetice ako ide na spoj s muškarcem kojeg smatra ružnim. Znanstvenici su ispitali 292 studentice iz Slovačke, koliko često nose visoke potpetice ili drugi tip obuće. Ispitali su ih dalje hoće li nositi cipele s visokom petom ili ravne cipele ako idu na spoj s muškarcem.

Šezdeset posto njih izjavilo je da će se odlučiti za visoke potpetice za spoj s atraktivnim muškarcem, tvrde znanstvenici iz Slovačke. Za usporedbu, samo 22 posto istih žena otkrilo je da će nositi iste cipele za sastanak s neprivlačnim muškarcem.

"S evolucijskog stajališta, visoke potpetice služe kao suptilan i strateški pokazatelj ženskog seksualnog interesa", napisali su istraživači, a prenosi Daily Mail. "Žene koriste različite taktike ponašanja kako bi privukle pažnju željenog partnera", objasnio je voditelj istraživanja dr. Pavol Prokop. 

"Visoke pete stvaraju lumbalnu zakrivljenost i mijenjaju ženski hod, smanjuju dužinu koraka i povećavaju rotaciju i naginjanje kukova", kaže dalje.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(Foto: Pixabay)

Zašto muškarci smatraju da su visoke potpetice privlačne?

Muškarci smatraju da su visoke potpetice privlačne jer kod žena stvaraju luk na leđima - što je signal da je spremna za seks, pokazalo je istraživanje iz siječnja prošle godine.

Ovu teoriju su testirali tako što su muškarcima pokazivali fotografije žena koje nose potpetice ili ravne cipele, ali su fotografije bile izrezane na gležnjevima. Što su se ženama leđa bližila optimalnom kutu od 45 stupnjeva, to je vjerojatnije da će muškarcima biti privlačnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
postoji dobar razlog za to

Stručnjaci tvrde: Žene bi trebale glumiti orgazam!

Više s weba