gdje je nestao libido?

Žene dvostruko češće od muškaraca gube interes za seks kada su u dugoj vezi

Image

Seks, parovi

Foto: Thinkstock

Britanski znanstvenici kažu kako pomanjkanje seksualnih želja treba liječiti. Uzroci su raznovrsni, od male djece u kući do starenja, pomanjaknja emocija i razlika u sklonostima

14.9.2017. u 10:30/ Hina

Žene imaju dva puta veće izglede od muškarca izgubiti interes za seksom kada žive s partnerom u dugoj vezi, pokazalo je britansko istraživanje stajališta o spolnim odnosima, prenosi BBC.

Utvrđeno je da i muškarci i žene s godinama gube strast, no to je uočljivije kod žena u dugim vezama. Lošije zdravstveno stanje i pomanjkanje emotivnih veza utječu na želju oba partnera za seksom.

Istraživanjem čiji su rezultati objavljeni u časopisu BMJ Open, bilo je obuhvaćeno gotovo 5000 muškaraca i 6700 žena.

Britanski znanstvenici kažu kako pomanjkanje seksualnih želja treba liječiti tako da se promatra osoba u cjelini umjesto da se pribjegava ljiekovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Žena, seks

Foto: Thinkstock
Image

Žena, seks

Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Terapeutkinja Ammanda Major kaže kako gubitak interesa za seks nije nužno abnormalan jer je mnogo različitih razloga zbog kojih se potrebe žena i muškaraca mijenjaju.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

"Za neke to je prirodno, no kod drugih izaziva patnju i jad", kaže ona.

Ukupno 15 posto muškaraca i 34 posto žena obuhvaćenih istraživanjem kazalo je kako je u godini prije bilo nezainteresirano za seks najmanje tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod muškaraca gubitak interesa najintenzivniji je u dobi od 35 do 44 godine dok je kod žena pad interesa najveći od 55 do 64 godine.

Znanstvenici sa sveučilišta Southampton i University College London kažu da ne postoje dokazi da menopauza u tome igra ulogu. Utvrdili su da su za žene posebno jaki uzrok gubitka interesa za seks mala djeca u domu.

Lošije tjelesno i mentalno zdravlje, loša komunikacija među partnerima i pomanjkanje emocija tijekom spolnih odnosa glavni su razlozi gubitka interesa za muškarce i žene.

Istraživanje je pokazalo i da je kod onih koji su kazali da je "uvijek jednostavno razgovarati o seksu" s partnerom gubitak interesa bio najmanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstvenici kažu i da je vjerojatnost da kažu kako su izgubili interes za seks bila veća kod onih čiji su partneri imali seksualnih poteškoća ili kod onih koji su se osjećali manje sretnima u vezi.

Kod žena je faktor kod gubitka interesa bio i razlika u sklonostima u spolnom odnosu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
ljubavni trokut

Psiholog otkriva može li se ikad više vjerovati preljubniku

Više s weba