udahni, izdahni

Znanstveno dokazano: meditacija poboljšava seks i jača libido

Image
Foto: Thinkstock

Žene koje meditiraju imaju bolji seksualni život, učestalije i intenzivnije orgazme, pokazalo je istraživanje. Meditacija dobro utječe i na libido kod oba spola

4.4.2018. u 15:05/ Život i stil

Poznato je da meditacija dobro utječe na duh i tijelo, oslobađa nas anksioznosti, umanjuje depresiju, opušta nas, rasterećuje briga i time dobro djeluje i a naše fizičko tijelo. No, osim toga, meditacija ima još jednu dobru posljedicu - poboljšava seksualni život.

Studija objavljena u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy pokazala je da žene koje meditiraju imaju bolji seks od onih koje ne meditiraju. U istraživanju je sudjelovala 451 žena u dobi između 19 i 70 godina.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Pixabay)

Odgovarale su na pitanja o svojim navikama, stilu života i seksu. Ispostavilo se da žene koje meditiraju bolje osjećaju svoje tijelo i bolje reagiraju na podražaje te imaju snažnije i češće orgazme i veću seksualnu želju.

Jedino što je ostalo nepoznanica je koliko dugo i koliko često žene trebaju meditirati kako bi poboljšale seksualni život. Prilično smo sigurni da ne treba dugo. Već nakon prve meditacije osjećat ćete se opušteno.

Naravno, meditacija dobro utječe i na muškarce te se i njima preporučuje u istu svrhu - bolje mentalno i fizičko zdravlje, ali i bolji seks. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
zabava u krevetu

Koliko je opasan analni seks? Objašnjava ginekologinja

Više s weba