Jeste li znali?

Znate li kako dijabetes može utjecati na seks? Iznenadit ćete se

Image
Foto: Pixabay

Osim na prehranu i stil života, dijabetes može imati presudan utjecaj na seksualni život

30.1.2019. u 11:47/ Život i stil

Život s dijabetesom tipa 2 nerijetko nije lak, ali proučavanje bolesti može pomoći da poboljšate kvalitetu života. Osim prehrane, dijabetes može utjecati i na vaš libido i seksualno iskustvo.

Dobra je vijest što su te poteškoće lako izlječive. 

Utjecaj dijabetesa na seksualni život

Seksualni simptomi i disfunkcionalnost mjehura mogli bi biti znak dijabetesa. Ako su razine šećera visoke i nekontrolirane, dijabetes može dovesti do oštećenja živaca koji se ponašaju različito na dijelovima tijela - uključujući spolne organe.

Rezultat toga mogli bi biti bolovi i manjak osjećaja na genitalnom području. Kod muškaraca može doći do erektilne disfunkcije, a oba spola mogu iskustiti manjak želje za seksom. 

Kod žena je tipično:

  • vaginalna suhoća
  • teško postizanje uzbuđenja
  • bolovi za vrijeme seksa
  • niski libido

Neke žene zbog dijabetesa imaju lošu cirkulaciju krvi. Iz tog razloga završetci živaca nisu zdravi. Žene imaju oslabljeni osjet i smanjenu lubrikaciju.

Međutim, ti su problemi rješivi. Posvetite pažnju lubrikantima koji će olakšati seksualno iskustvo. Preporučuju se oni na bazi silikona jer su oni izdržljiviji. Posjetite liječnika i konzultirajte se s njim za preparate za libido ili vaginalnu suhoću. Savjetujte se za tretman vaginalnog lasera kojim se ukljanja bolno i suho tkivo te se potiče rast novih krvnih žilica što rezultira lubrikacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Upoznajte žensko tijelo

Pitate se kako da žena doživi vrhunac? Donosimo vodič koji će upaliti svaki put

Više s weba