Vrt i okućnica

Akacija cvijet kao ukrasna ali i ljekovita biljka

Image

akacija cvijet

Foto: www.pixabay.com

​Akacija cvijet je najljepši ukras vrta, kako onog maloga, tako i velikoga, stoga je izuzetno važno pronaći odgovarajući ukras za vrt koji ćete voljeti, a neka to bude akacija cvijet

8.5.2019. u 20:37/ Život i stil

Akacija cvijet je biljka koja se lako kultivira u odgovarajućim ekološkim uvjetima.

Akacija cvijet zapravo raste kao drvo ili kao grm, rijetko kao drvenasta penjačica. 

Akacija cvijet dosta je raširen po Sredozemlju, ali kod nas uspijeva samo u najtoplijim primorskim klimatima. Lako se kultivira u odgovarajućim ekološkim uvjetima. Raste kao drvo s visokom krošnjom, grm i polugrm ili, rjeđe, kao drvenasta penjačica. 

Akacija biljka (lat. Acacia) je biljni rod koji trenutno ima čak 1 393 priznatih vrsta. U našim je krajevima poznatija kao bagrem.
Sigurno poznajete bagremov med ali i čaj od bagremova cvijeta koji je dobar lijek za prehladu. Pomaže i iskašljavanju i čišćenju pluća. U narodu je poznato da se cvijet koristi kod kašlja, glavobolje i grčeva u želucu.
Ove listopadne ili zimzelene, tropske ili suptropske biljke, raširene su pretežito u Australiji. U nas često ljudi griješe pa obični bagrem pogrješno nazivaju akacijom dok se za prave  akacija biljke udomaćio naziv mimoze.​ 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akacija je drvo s visokom krošnjom koje je rašireno po Sredozemlju, a kod nas ga nalazimo u najtoplijim primorskim klimatima.

Akacija cvijet raste na drvu široke i dekorativne krošnje, a cijenjena je od davnina zbog svoje trajnosti, boje i mirisa.
Ima široku tehničku i dekorativnu primjenu. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Postoje dvije mirišljave vrste cvijeta akacije koje naprosto opijaju svojim cvjetnim mirisom. To su drvo vrste Acacia pendula koje miriše poput ljubice, dok drvo vrste Acacia acuminata miriše kao maline. 

Akacija je cvijet koji svakako morate imati u svom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
ATMOSFERA

Kakav je normalan tlak zraka i što donose odstupanja od normalnog tlaka

Više s weba