Biljni svijet

Anthurium cvijet - dekorativni tropski cvijet koji ima srce

Image

cvijet dekorativna tropska biljka koja ima srce

Foto: www.pixabay.com

Cvijet Anthurium simbolizira ljubav i prijateljstvo i često se koriste kao rezano cvijeće, a više o Anthurium cvijetu pročitajte u nastavku

25.1.2019. u 23:08/ Život i stil

Anthurium cvijetzvan još i flamingov cvijet, upravo zbog svog izgleda, spada u porodicu Aracee i dekorativna je tropska biljka koja potječe iz Srednje i Južne Amerike

Anthurium cvijet ima krupne, sjajne listove neobičnog oblika i upravo ti listovi čine ovu sobnu biljku jednom od najomiljenijih. Posadite li ga u vatrenocrvenu posudu bit će  pravi  mamac pogleda.
Ime mu dolazi od grčkih riječi anthos - cvijet i oniz - rep.
Omiljen je i zbog jarkih boja svojih voštanih cvjetova u obliku srca. Najčešće su bijeli, a mogu biti crveni, pink ili neka kombinacija ovih boja. 
Anthurium cvijet je biljka koja potiče iz tropskih krajeva tako da mu odgovaraju uvjeti za uzgoj koji podrazumijevaju dosta svjetlosti, toplote i vlage. Nažalost, ona je još slabo poznata kod nas kao sobna biljka.

Smjestite ga na poluzasjenjeni prozor, jer mu direktna sunčeva svjetlost šteti, a temperatura u prostoriji ne smije biti niža od 15°C. Često brišite listove vaše biljke
Najbolje je Anthurium cvijet zalijevati kišnicom, a ako nemate kišnice onda koristite prokuhanu vodu, ali ne previše, da se ne bi hvatala plijesan na zemlji.
Ljeti tijekom velikih vrućina dva puta dnevno ga prskajte pomoću rosilice i to mlakom vodom. Ljeti ga treba prihranjivati svakih 14 dana.
Anthurium cvijet se vrlo često koristi i kao rezani cvijet jer u vazi može izdržati i više od mjesec dana.

Anthurium cvijet je često žrtva štetočina, najčešće su to insekti - pregljevi, tripci i štitaste vaši. Sišući biljne sokove, ovi insekti iscrpljuju biljku, a napadnuti biljni dijelovi propadaju. Stoga cvijet treba prskati sredstvom koje ćete nabaviti u poljoprivrednoj apoteci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

Više s weba