Sobno bilje

Areka palma - omiljena sobna palma

Image

sobno cvijeće palma

Foto: pixabay.com

Ako ste ljubitelj egzotičnog bilja i htjeli biste obogatiti svoj interijer nekom od neobičnih vrsta, možda je upravo areka palma pravi izbor za vas

8.5.2018. u 14:45/ Život i stil

Ako ste ljubitelj eksperimentiranja u uređenju interijera ili pak zaljubljenik u raznolikost botanike, idealna vrsta kojom možete ukrasiti svoj dom je areka palma.

Naime, ovu je vrstu palme vrlo često moguće vidjeti u dnevnim boravcima mnogih domaćinstava što je prilično neobično budući da potječe iz dalekog Madagaskara.

S obzirom da areka vrsta palme nikad ne raste iznad 2 metra visine neće vam stvarati probleme s vremenom jer će dugi niz godina moći preživjeti locirana tamo gdje ste ju postavili još u početku njezina razvoja.

Preporuka je saditi areka palmu u velike tegle ispunjene zemljom. Budući da areka tijekom godina širi svoj korijen važno ju je povremeno presaditi, a to se smije činiti po potrebi isključivo u proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako održavati areka palmu?

Areka palma je jako zahvalna za uzgoj i održavanje u domu jer ova biljka voli sjenovite položaje. Jaka sunčeva toplina tijekom ljeta mogla bi uvelike naštetiti vašoj biljci. Idealna temperatura u stanu pritom ne bi trebala izlaziti izvan okvira od 18 do 20 stupnjeva Celzijusa.

Upravo se čita

Image
gasilo ga 80 vatrogasaca

Planula sušilica rublja. Majka i sedmero djece ugušili se u požaru u Francuskoj

Pravila za kvalitetan uzgoj palme areka

Ako želite da vaša palma nesmetano raste važno joj je omogućiti čest dotok vode, ali nemojte pretjerivati! Kao i većina biljki, areka palma će u slučaju prevelike količine vode u korijenu uvenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku važno je naglasiti potrebu za ovlaživanjem zraka u prostoru u kojem obitavate i u kojem raste areka palma, a što se tiče prehranjivanja, dobro je pognojavati biljku svako nekoliko tjedana, s posebnim naglaskom na razdoblje aktivnog rasta palme.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Automobilizam

Znate li kako izračunati potrošnju goriva

Više s weba