sve popularnije

Baby povrće uzgoj: Kako uzgojiti minijaturno povrće na balkonu?

Image
Foto: Pixabay

U posljednje vrijeme zbog nedostatka vrtova sve se više ljudi odlučuje na uzgoj povrća na balkonu. U nastavku saznajte sve o temi baby povrće uzgoj

19.8.2019. u 0:00/ Život i stil

Uzgoj minijaturnog povrća u posudama na balkonu je sve popularnije, a činjenica je da će svo povrće na taj način lakše uspijeti kada dođu niske temperature i prvi mrazovi.

U malim urbanim vrtovima na balkonima i terasama uspijevat će sve one vrste povrća koje podnose hladnoću odnosno koje mogu nastaviti rasti nakon mrazeva jer se neće smrznuti. U nastavku saznajte sve o temi baby povrće uzgoj.

Dobro je da za uzgoj odaberemo one vrste koje se mogu ubrati brzo po sjetvi ili pak one koje se kontinuirano pobiru. Od lisnatog povrća to su matovilac, rikula, špinat, cikla i blitva, a od korjenastog i lukovičastog siju se mrkva, rotkvica, koraba, peršin listaš i luk vlasac. Možete zasaditi i poriluk, no računajte na to da će mu trebati više vremena za dozrijevanje.

Nadalje, o temi baby povrće uzgoj važno je znati da mlado korjenasto i lukovičasto povrće treba dublje tegle oko 12 cm i 25 cm promjera. Lisnate salate se uzgajaju u manjim teglama, a sve te vrste mogu se sijati po nekoliko biljaka. Također, povrću moramo osigurati kvalitetno tlo i češće ga prihranjivati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite osigurati da se povrće ne smrzne zimi, utoplite ih. Primjerice, agrotekstilom (materijalom sličnim flisu) ili stiroporom za izolaciju obložite tegle. Ili, pak drugim plastičnim materijalima poput folije.. Površinu zemlje pokrijte slojem slame ili lišća.

Sada znate sve o temi baby povrće uzgoj te kako uzgojiti minijaturno povrće na balkonima. 

Upravo se čita

Image
LET 3 KOD MOJMIRE

O pobjedi: 'To su sile kozmičke zavjere, kao da nas guraju da pobijedimo na Dori, pa i na Euroviziji'

Više s weba

Pročitajte još

Image
U ČEMU POMAŽE MED?

Med od lipe: sva ljekovita svojstva meda od lipe

Više s weba