Izdržlljivo bilje

Bambus u vodi - osvježite prostor i privucite sreću u dom

Image
Foto: Pexels

Bambus u vodi savršena je biljka za osobe koje žele osvježiti svoj dom i pružiti mu malo zelenila, ali nemaju se vremena baviti njegom. Otkrijte neobični bambus

26.11.2018. u 16:33/ Život i stil

Bambus u vodi zove se još sretni bambus, a izrazito je raširen u kućama i stanovima diljem svijeta. Možete ga kupiti u gotovo svakoj cvjećarni ili trgovačkom centru. 

Stručni je naziv bambusa u vodi zapravo Dracena Sanderiana. Ova biljka neuništiva je i prilagođava se gotovo svemu. Bambus u vodi idealan je i zato što atraktivnim izgledom može 'probuditi' svaku sobu. 

Ova biljka naziva se još i sretni bambusom jer, navodno, donosi sreću kako kaže kinesko uvjerenje. Možete privući stvari ovisno o tome koliko primjeraka imate u svom domu. 

Dvije stabljike bambusa u vodi donose ljubav i mir, tri donose sreću, a bambus u vodi puta 5 donijet će zdravlje. Bogatstvo stiže onima koji zasade osam stabljiki, a sve navedeno osobama s 9 bambusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.Probajte, zašto ne? Pogotovo zato što ova biljka traži minimalne napore od vas da bi izdržala. Drži se u vazi s vodom i preživljava nekoliko godina. Svaka dva tjedna promijenite vodu i držite ga na svijetlom mjestu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Tomašević: 'Uspjeli smo dogovoriti sa sindikatima, doći će do poskupljenja'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zdravi zalogaj

Orah voće ili povrće: saznajte i promijenite način na koji ga jedete

Više s weba