PRIPRAVCI PROTIV UŠI

Bijele uši na cvijeću: riješite ih se na prirodan način

Image
Foto: Pixabay

Vaše su cvijeće zahvatile lisne bijele uši, a ne znate kako ih se riješiti? Ne brinite, mi vam donosimo prirodna rješenja za bijele uši na cvijeću

2.1.2018. u 15:12/ Život i stil

Bijele uši na cvijeću predstavljaju veliku opasnost, a nije ih se uvijek jednostavno riješiti. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete kako se riješiti bijelih uši na prirodan način.

Kemijska sredstva najčešće se koriste za rješavanje uši, čestog problema kod biljaka i cvijeća. Loša strana tih kemijskih sredstava je ta što su vrlo agresivna te mogu ozbiljno oštetiti biljku. Zbog toga se sve veći broj ljudi odlučuje na prirodne načine rješavanja uši koju su jednako tako učinkoviti, a opet ne štete okolišu te biljkama u razvoju.

Važno je spomenuti da se lisne uši najčešće pojavljuju za vrijeme velikih suša i visokih temperatura, odnosno zbog manjka zalijevanja. Jedno od rješenja protiv uši krije se u sadnji biljaka koje privlače uši. Naime, postoje biljne vrste koje na sebe privlače uši te na taj način smanjuju njihovo skupljanje na ostalim biljkama. Neke od njih su loboda, dragoljub i pasulj.

Još jedno odlično i vrlo učinkovito rješenje jest upotreba sapuna. Sapunica dokazano pomaže u odbijanju i uništavanju svih vrsta lisnih uši – bez obzira koje cvijeće i biljke zahvatile. S nekoliko litara obične, destilirane vode pomiješajte tekući sapun tedibivenom mješavinom poprskajte cvijeće zahvaćeno ušima. Najbolje bi bilo da koristite sapun iz ekološkog uzgoja, da budete sigurni da u njemu nema štetnih kemijskih sredstava.

Obični bijeli luk također se pokazao kao odlično prirodno sredstvo protiv uši na cviijeću. Za pripavak vam je potrebno nekoliko glavica luka koje lagano usitnite i izgnječite. Luk zatim prelijte vrućom vodom te ostavite da odstoji nekoliko sati. Mješavinu zatim izlijte na cvijeće zahvaćeno bijelim ušima.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dokumentacija i papirologija

Popis što sve spada u javne službe

Više s weba