Biljni svijet

Biljka svračica kao korov ili korisna biljka u travnjaku

Image

biljka svračica

Foto: www.pixabay.com

Biljka svračica u vrtu oko kojeg se toliko trudite zadaje vam mnoge probleme? U nastavku pišemo više o tome što je biljka svračica i kako se uništava

27.12.2019. u 7:00/ Život i stil

Biljka svračica Digitaria sanguinalis ili Obična svračica, jednogodišnja je biljka iz porodice trava (Poaceae). Ima korijenov sustav koji je jak i dobro razvijen.

NAJČEŠĆI USKOLISNI JEDNOGODIŠNJI KOROVI kod uzgoja kukuruza su: koštan, muhari, mišji repak, vlasnjače, biljka svračica i dr.

Ako pitate vrtlare/ice koji im je korov zadao najviše muka u travnjaku , veliki dio njih će vam reći da je to biljka svračica, ali biljka svračica premda je korov, ima i svoje dobre strane, a to je da može pomoći kukuruzu ako raste na nagibu. Biljka svračica niskog je rasta i kasno se pojavljuje pa pomaže kukuruzu da zadrži tlo.
Biljka svračica javlja se kao tvrdokorna biljka koja na jednom hektaru može razviti oko 800 kilometara podanaka koji nose nekoliko milijuna pupoljaka.
Njeni podanci koriste se za pripremu čaja.

Savjet za vrtlare, ako se kojim slučajem u vašem travnjaku pojavi biljka svračica, obavezno je iščupajte s korijenom te na to mjesto ponovno posijte travu i zalijte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Matematika i fizika

Kako se izračunava površina i kako izračunati kvadraturu

Više s weba