penjačice

Biljke penjačice zimzelene - zimzelene biljke za sadnju po zidovima

Image

engleski bršljan

Foto: Pixabay.com

Biljke penjačice sade se na ograde, zidove ili pergole, a većinom se sade kako bi zaštitile od neželjenih pogleda, kako bi pružile hladovinu ili uljepšale vrt

30.1.2018. u 11:12/ Život i stil

Penjačice se dijele na zimzelene i bjelogorične. Biljke penjačice zimzelene sade se na sjenovita i polusjenovita mjesta. Među biljke penjačice zimzelene ubrajamo zimski jasmin, kozju krv i bršljan.

Bršljan je zimzelena biljka penjačica drvenaste stabljika koja može narasti do 30 metara dužine. Mnogobrojnim sitnim korijenjem bršljan se pričvršćuje za objekte i drveće po kojima se penje. Cvjetovi bršljana su mirisni i privlače pčele koje skupljaju cvjetni prah i nektar, a plodovi su izvor hrane pticama.

Zimski jasmin je biljka penjačica zimzelena koja može narasti između tri i pet metara, a u vrtu ga je poželjno smjestiti na prostrano mjesto kako bi imao mjesta za širenje.

Biljka penjačica zimzelena je kozja krv. Ova biljka penjačica naraste do dva metra visine. Biljka je rasprostranjena po sjevernoj Africi i Mediteranu, a cvjetovi su mirisni, žuto-bijele boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
Gramatika

Kako se piše osnovna škola? Zapamtite pravilan oblik pisanja

Više s weba