Biljni svijet

Biljke u kupaonici - najbolji odabir biljke za kupaonicu

Image
Foto: Pixabay

Da li vam je ikada palo na pamet držati biljke u kupaonici? Biljke u kupaonici mogu osvježiti i pročistiti zrak u ovoj prostoriji gdje prevladavaju kemikalije

27.8.2018. u 8:56/ Život i stil

Postoje pravila za uređenje svake prostorije u stanu, za izbor namještaja, materijala i oblika. Svaki komad mora odgovarati prostoru u koji se smješta pa tako i prilikom odabira biljaka postoje pravila - koja će dekorativna biljka gdje najbolje uspijevati te kojoj će se prostoriji najbolje prilagoditi. Danas pišemo više o tome kako se ponašaju biljke u kupaonici.

Mnoge kupaonice nisu dobro mjesto za uzgajanje biljki. Ako svjetlo u kupaonici nije upaljeno, tamna je i mračna. No, postoje biljke koje će i u kupaonici preživjeti i uspijevati.

Mnoge biljke u kupaonici su porijeklom tropske biljke i trebaju visok stupanj vlažnosti i topline. Upravo zato kupaonica im nudi stanište slično njihovom prirodnom. Biljke u kupaonici osvježavaju zrak, osvježavaju i naš duh, a vrlo su dekorativne.

Ako imate snažnu potrebu obogatiti kupaonicu biljkama, ugodite si i svakako učinite to. Možete ih staviti bilo gdje u kupaonici, na pod, lavabo i prozorsku dasku, pored kade ili pak objesiti na zid ili strop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vaša kupaonica u većem prostoru, s puno prirodnog svjetla, onda su biljke za takvu kupaonicu azaleja, orhideja ili gardenija.

Biljke u kupaonici

Aloe vera – biljka je zelenih mesnatih i ljekovitih listova koja voli vlagu i nije ljubiteljica sunca što je čini savršenom biljkom za kupaonicu. 
Bambus – tropske biljke poput bambusa vole vlagu, što znači da im je kupaonica idealno mjesto. Usto, pokupit će nam svu suvišnu vlagu u toj prostoriji.
Paprat u kupaonici je odličan izbor jer kupaonica je često vlažna prostorija a to je upravo ono što paprat treba.
Sanseverija – Poznata i kao svekrvin jezik, sanseverija voli vlagu, vodu, ali je dobra biljka u kupaonici zato što pročišćava zrak od štetnih kemikalija.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba