Sobno bilje i uzgoj

Biljke za dječju sobu: sobne biljke koje čiste zrak

Image
Foto: Pixabay

Biljke za dječju sobu bit će idealni ukras u prostoriji, a ujedno pročišćivač zraka od toksina i vlage

19.8.2018. u 11:52/ Život i stil

Sobne biljke odlično izgledaju u svakoj prostoriji, a osim njihove dekorativnosti, neke biljke također djeluju kao prirodni pročišćivači zraka. Između ostaloga, dobro ih je držati u spavaćim sobama, pa tako i u dječjoj sobi. Ovo su najljepše biljke za dječju sobu koje ujedno i čiste zrak.

Biljke koje nazivamo prirodnim pročišćivačima doslovno čiste zrak, upijaju vlagu i uklanjaju toksine te mnoge druge nečistoće iz prostorije.

Spatifilum

Spatifilum je jedna od najljepših i najomiljenijih sobnih biljaka, a bez problema će uspijevati i u dječjoj sobi. Nema prevelike zahtjeve za uzgoj pa ga nije teško održavati. Osim toga, djeluje kao prirodni pročišćivač zraka te uklanja vlagu u prostoriji.

Filodendron

Sobna biljka koja čisti zrak, uklanja vlagu te odstranjuje sve toksine koji se skupljaju u dječjoj sobi. Nije zahtjevan za uzgoj, a također ga nije potrebno ni redovito zalijevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fikus gumijevac

Ova vrsta fikusa najviše voli svijetlo pa ga je potrebno držati na mjestu gdje će većim dijelom dana dobivati sunčevu svjetlost. Kao i svaki drugi fikus, tako i ova vrsta djeluje kao prirodni pročišćivač zraka.

Sobni puzavac

Sobni puzavac još je jedan cvijet koji prirodno čisti zrak. To je biljka koju možete bez problema uzgajati i držati u dječjoj sobi, a najbolje će uspijevati na jakom ili umjerenom svjetlu u prostoriji.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba