povrće

Bob povrće - savjeti za uzgoj i sadnju

Image

sadnja boba u dalmaciji

Foto: Pixabay.com

Bob povrće je izvor brojnih vitamina i minerala te se smatra iznimno zdravom namirnicom. Otkrijte kako se sadi bob povrće i uz ova pravila uživajte u vlastitom povrću

27.5.2019. u 14:32/ Život i stil

Pitate se kako se sadi bob povrće? Prva stvar na koju morate obratiti pozornost je tlo. Bobu odgovaraju srednje teška tla, a kiselost bi trebala biti od 7 do 8.

Kako se sadi bob?

Tamo gdje temperature ne padaju ispod - 6 stupnjeva, bob povrće se može saditi čak od listopada pa do prosinca. Drugdje sadnja može početi u veljači i trajati do ožujka.  Sjeme boba stavljajte na dubini od 5 do 10 cm. 

Sada kada znamo kako se sadi bob povrće, moramo proučiti i uvjete za uspješan rast. Radi se o jednogodišnjoj biljki s razgranatim korijenom. Samim time bob može nrasati čak 80 centimetara u širinu. Krase ga bijeli cvjetovi, a kasnije se pojavljuju mesnate mahune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjemenke boba su velike pa ih treba ih brati dok su još zelene. Bobu osigrajte minimalnu temperaturu od 1 do 3 stupnjeva celzijevih za klijanje, a najviše mu odgovara 20 stupnjeva.

Što se tiče vode, ova biljka do početka cvatnje nema velike zahtjev za vodom, a kasnije ključnu ulogu igra dugački korijen koji crpi vodu iz tla.

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
učimo zajedno

Ledište vode - na koliko se stupnjeva voda ledi

Više s weba