Proščišćivač zraka

Bostonska paprat osvježava zrak u vašem domu

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da se u zimskim mjesecima ne morate smrzavati kako biste provjetrili vlastiti stan? Bostonska paprat će osvježiti vaš prostor umjesto vas!

1.4.2018. u 9:14/ Život i stil

Iako je bostonska paprat jedna od najpoznatijih kućnih biljaka, mnogi nisu svjesni koliko dobar učinak ovaj zeleni grm ima na zdravlje obitelji. Naime, bostonska paprat vlaži zrak koji se nakuplja unutar vašeg stana čime ujedno ubija viruse i bakterije.

Bostonska paprat svojim svojstvima uklanja kiseline, a upravo je njezin blagi miris ono što ubija nepoželjne viruse i bakterije. Iako bostonska paprat izgleda kao vrlo jednostavna biljka za uzgoj i brigu o njoj, ipak se radi o prašumskoj vrsti koja zahtijeva posebne uvjete.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

Naime, ukoliko želite da vam bostonska paprat dugo krasi i štiti dom, važno je osigurati da zrak u prostoru nikada ne bude u potpunosti suh. Osim toga, zemlja ove paprati uvijek mora biti barem malo vlažna, a u slučaju eventualnog sušenja listova biljke potrebno je čim prije reagirati i ukloniti one listove koji su promijenili boju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba