LIJEK IZ PRIRODE

Cimet biljka: sve prednosti i dobrobiti za zdravlje

Image
Foto: Pixabay

Važno je znati da je cimet biljka koja zahtijeva velike količine vode te česta zalijevanja

29.12.2017. u 9:12/ Vijesti.hr

Cimet je još od davnih dana cijenjen zbog svojih ljekovitih svojstava. Mi smo za vas izdvojili sve njegove prednosti i dobrobiti za naše zdravlje.

Želite li ga uzgajati kod kuće, važno je znati da je cimet biljka koja zahtijeva velike količine vode te česta zalijevanja. U ljetnim i sušnim danima potrebno ga je zalijevati i po nekoliko puta dnevno. Najbolje uspijeva na piješćanoj podlozi, u laganom zakonu od vjetra i izravnog sunca.

Cimet je biljka koja se danas najčešće upotrebljava kao začin, a zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima pomaže u očuvanju našeg zdravlja.

Cimet je bogat nutritivnim vrijednostima, a posebno antioksidansima koji dokazano usporavaju starenje, snižavaju kolesterol, pomažu kod raznih bolesti te poboljšavaju probavu. Osim antioksidansa, cimet sadrži velike količine vitamina, minerala te vlakana.

Redovito konzumiranje cimeta može vam pomoći u borbi protiv karcinoma, jačanja imuniteta, uspostavljanja ravnoteže metabolizma, smanjiti vam razinu šećera u krvi te podariti većre količine energije potrebne za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Mnoga provedena istraživanja također su pokazala da cimet pomaže kod neurodegenerativnih bolesti kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Više s weba

Pročitajte još

Image
osobni dokumenti

Provjera VAT broja - što je VAT broj i kako ga provjeriti?

Više s weba