Savjeti za domaćinstvo

Čišćenje srebra aluminijskom folijom srebrnini vraća stari sjaj

Image
Foto: Pixabay

Vaš srebrni nakit je potamnio, posuđe u vašoj kuhinji više ne sjaji starim sjajem? Donosimo savjete za besprijekorno čišćenje srebra aluminijskom folijom.

15.4.2018. u 11:26/ Vijesti.hr

Kako biste učinili da vaša srebrnina ponovo izgleda kao da je tek kupljena dovoljno je slijediti jednostavne korake jednog od najboljih trikova za čišćenje srebra aluminijskom folijom.

Pritom je potrebno pripremiti samo lonac, sodu bikarbonu i aluminijsku foliju.

Za čišćenje srebra aluminijskom folijom bit će vam potrebna samo jedna minuta ako slijedite upute koje slijede u nastavku.

Kako aluminijska folija djeluje na čišćenje srebra?

Prvi je korak prilikom čišćenja srebra pripremiti ranije navedene potrepštine. Zatim ulijte vodu u lonac, stavite na vatru i pričekajte dok ne proključa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni korak prilikom čišćenja srebra je dodavanje aluminijske folije u vodu.

Upravo se čita

Image
čak ni kad zatopli

Upozorenje svima koji idu na Sljeme! Ne prolazite i ne zadržavajte se oko TV tornja

Zgužvajte aluminijsku foliju u kuglu veličine šake i stavite ju da ključa u vodi. Ispuštanjem čestica aluminija u vodu prilikom vrenja stvorit će se smjesa idealna za skidanje naslaga sa srebrnine.

Nakon nekoliko minuta ključanja, u vodu ubacite žličicu sode bikarbone, praha neizbježnog prilikom čišćenja najrazličitijih površina. Kombinacija kemijskih svojstava sode bikarbone i svojstava aluminija na temperaturi od 100 Celzijusovih stupnjeva skinuti će i najtvrdokorniju prljavštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite srebro koje je izgubilo sjaj u vodu i već za minutu očekujte željene rezultate. Vaša srebrnina bi nakon čišćenja aluminijskom folijom iz vode trebala izaći blistava.

Ipak, za čišćenje srebrnog nakita aluminijskom folijom važno je biti vrlo oprezan. Budući da se radi o jako sitnim komadima nemojte ispustiti nakit u vodu. Savjet za čišćenje nakita aluminijskom folijom je da zakačite nakit za konac kao kada stavljate privjesak na ogrlicu. Rukom pridržavajte konac iznad vode kako biste mogli bez nepotrebne potrage izvući sitni nakit iz proključale vode.

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Više s weba