UPOTREBA CRNOG ORAHA

Crni orah: lijek iz prirode za čišćenje organizma

Image

Kalemljenje oraha

Foto: Pixabay

Crni orah posebno se preporučuje kod čišćenja organizma, a istraživanja su pokazala da njegovo konzumiranje ubija parazite, ali i njihove ličinke

2.1.2018. u 23:01/ Život i stil

Crni grah od davnih se dana koristi kao lijek protiv mnogih bolesti i tegoba kao što su pad imuniteta, manjak vitamina, neuravnotežena probava, visoka razina šećera u krvi te povišen kolesterol.

Crni orah (lat. Juglans nigra), još poznat i pod nazivom američki orah, dolazi iz istočnog dijela SAD-a gdje se i danas najviše uzgaja. Plodovi crnog oraha nisu jestivi, ali su česti sastojci raznih ljekovitih pripravaka.

Naime, crni orah sadrži velike količine vitamina, posebno vitamina C zbog čega pomaže u jačanju imuniteta. Osim vitamina C, sadrži alkaloide, tanine, jod i minerale koji ga čine pravim lijekom iz prirode.

Crni orah posebno se preporučuje kod temeljitog čišćenja organizma. Istraživanja su pokazala da konzumiranje pripravaka od crnog oraha ubija odrasle parazite, ali i njihove ličinke. Važno je spomenuti da crni orah nije štetan i ne uzrokuje nikakve nuspojave. Najučinkovitiji je u kombinaciji s pelinom i klinčićem koji također pomažu u rješavanju parazita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
osobni dokumenti

Provjera VAT broja - što je VAT broj i kako ga provjeriti?

Više s weba