PLESOVI

Da li su latino plesovi toliko zanimljivi koliko se o njima govori?

Image

latino plesovi

Foto: www.pixabay.com

Latino plesovi i sve njihove vrste zaista mogu pomoći da se bolje osjećamo. Iako nije važno koje su vrste u pitanju u nastavku ćemo spomenuti koji su to latino plesovi

1.3.2020. u 14:01/ Život i stil

Ako na njih gledamo kao na odličnu zabavu ali i dobru terapiju latino plesovi zaista će vam pomoći da se bolje osjećate u svakom pogledu i vrijedi o njima govoriti, a posebno plesati.
Latino plesovi poznati su po svom lepršavom stilu i srastvenom zanosu. 
Evo koji su to latino plesovi i koje su vrste plesova koje se pod nazivom latino plesovi skrivaju.

Latino plesovi se stilom razlikuju od standardnih plesova. Prva razlika između standardnih i latino plesova je u tehnici izvođenja koraka i položaju stopala.
Za razliku od standardnih plesova, latino plesovi, kao i njihova muzika, žele nam nešto ispričati. 
Za ovu vrstu plesa specifičan je rad kukovima koje rotiramo oko svoje osi u nazad, te rad lopatica, tako da spuštamo lopaticu nad kuk koji rotiramo (desni kuk-desna lopatica, lijevi kuk – lijeva lopatica).

Latinoa plesovi su: Rumba, Samba, Cha-cha-cha, Paso doble, Jive, Mambo, Salsa, Cuban-rumba. Pachanga, Cumbia, Merengue, Bachata, itd.
Prema njihovom podrijetlu latinoamerički plesovi se dijele na vrste kao što su: karipske (unutar toga kubanski: rumba-bolero, cha-cha, mambo, salsa, cuban-rumba...; dominikanski: merengue i bachata; "kontinentalni": pachanga, cumbia,...), te brazilske (samba, u velikom broju inačica).

Sve vrste latino plesova imaju mnogo zajedničkoga, a neke razlikuju samo finese.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Porezni obveznici

Znate li što je porezni broj

Više s weba