savjet stručnjaka

Dermatologinja Vrčić: Kako njegovati kožu lica tijekom zime?

23.12.2019. u 9:50/ Selma Sakić

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, objasnila nam je što možemo učiniti za svoje lice tijekom zimskih mjeseci

"Vrlo je važna njega lica u zimskim, ali i u ljetnim mjesecima. Lice je stalno izloženo svim vanjskim utjecajima kakvi god oni bili. Također je izloženo raznim preparatima, kozmetičkim i preparatima za čišćenje lica. Oni mogu utjecati na pojavu nekih simptoma - suhoće, crvenila, zatezanja, peckanja, sve do nekih kontaktnih dermatitisa", objasnila je na početku dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, iz Poliklinike Hilarus.

"Tijekom zime koža lica može biti suha, peckati i zatezati. Na to mogu utjecati različiti vanjski faktori - hladni, suhi i vrući zrak, sjedenje blizu radijatora i kamina, pušenje, izlaganje sunčevim zrakama. Lice je pri svakom našom izlasku iz kuće izloženo suncu, tako da ga moramo posebno paziti. Često nema idealnog preparata koji ćemo nanijeti ujutro na lice i koji će držati vlagu i dobar osjećaj na licu cijeli dan", kaže dalje.

Image
Foto: Goran Horvatinec
Image
Goran Horvatinec

(Foto: Goran Horvatinec)

"Ujutro treba nanijeti jaču, gušću, masniju kremu koju svatko treba pronaći za sebe. Područje oko očiju je još zahtjevnije, tu se mora dodati još intenzivniji preparat nego na ostatku lica. Vrlo često je dobro dodati i hijaluronsku kiselinu u obliku kapi ili seruma te ju utrljati u lice čak i više puta na dan", objasnila je dermatologinja te dodala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko za sebe mora pronaći optimalnu kombinaciju za određena područja lica, vrlo često to sve neće moći pokriti s jednim preparatom koji se nanosi jednom na dan. Treba kombinirati više preparata i nanositi ih više puta na dan. To je čak i moje osobno iskustvo, ovisno o tome što osjećam na licu. Moramo se prilagođavati tim signalima koje nam koža šalje", rekla je na kraju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Igre i zabava

Znate li kakva su MAU MAU pravila?

Više s weba