Cvjetna ljepotica

Dohrana za orhideje: Otkrijte kakva je dohrana za orhideje

Image

Orhideja

Foto: Pexels.com

Ako se pitate kad je potrebna i kakva je dohrana za orhideje, na pravom ste mjestu. Pripremili smo par korisnih informacija o uzgoju i dohrani za orhideje.

15.2.2017. u 23:43/ Vijesti.hr

Dohrana za orhideje – zlatna pravila

Supstrati ne sadrže puno hranjivih tvari pa ćete vaše orhideje morati dohranjivati, ako želite da cvjetaju što duže i ljepše.

Imajte na umu da orhideje ne treba dohranjivati u periodu mirovanja, nego u periodu vegetacije i to svaka dva do tri tjedna.

Tijekom zimskog perioda, dohrana je potrebna svakih šest do osam tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje je da se držite uputa koje se nalaze na tekućem gnojivu za orhideje, koje možete kupiti u bilo kojem vrtnom centru.

Orhideje su popularne biljke za uzgoj jer u svakom domu izgledaju lijepo i elegantno, a ne traže puno brige. No, kao i kod svake biljke, postoje znaci koji će vam pokazati da ste u nečemu pogriješili.  Ako primijetite da je lišće na rubovima orhideje žuto, čak i nakon preseljenja, može biti da je prethodno orhideja bila previše izložena suncu. Teglu trebate staviti na mjesto na kojem ona neće biti izložena direktnoj sunčevoj svjetlosti, kao što je stolić kraj prozora.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Zapamtite da orhideje ne vole propuh i pretopao zrak pa bi i tome trebali voditi računa prilikom traženja idealne pozicije. Ako ste orhideju odlučili držati na stolu, pripazite da na njemu nema posude s voćem jer ono proizvodi plinove koji su nepovoljni za orhideju.

Orhideju zalijevajte jednom tjedno, ali pazite da ne zalijevate obilno, a u međuvremenu je možete samo orositi. Ukrasne posude za orhideje napravljene su tako da prozirna posuda u kojoj se orhideja nalazi, ne liježe ravno na njihovo dno. To je potrebno kako korijenje ne bi bilo potopljeno u višku vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orhideja je prekrasna biljka za uzgoj i nije ju problem održavati, ako ste u potpunosti upoznati s načinom na koji funkcionira. Razlikuje se od većine biljaka jer joj korijen nije rasprostranjen u zemlji već u kori drveta. No, ako se za nju pravilno brinete, cvjetat će jako dugo. Možete ju naći u raznim bojama, kao što su žuta, ružičasta, bijela, ljubičasta, crvena.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Padeži u hrvatskom jeziku: savladajte bitan alat pisanja i izražavanja

Više s weba