Geografija

Gdje se nalazi Kamačnik Vrbovsko

Image

Kamačnik Vrbovsko

Foto: www.pixabay.com

Znate li gdje se nalazi Kamačnik Vrbovsko i po čemu je poznato ovo područje? Ako ste ljubitelj prirode onda u nastavku potražite koje vam sve ljepote nudi Kamačnik Vrbovsko

22.7.2019. u 10:23/ Život i stil


Kamačnik Vrbovsko je zapravo kanjon Kamačnik koji se nalazi na geomorfološki vrlo zanimljivom području krša vrlo blizu autoceste Rijeka-Zagreb u Gorskim kotaru.

Kamačnik Vrbovsko je zaštićeni krajolik i kanjon koji se nalazi području grada Vrbovskoga, po čemu ga i nazivaju Kamačnik Vrbovsko.

Dužina staze od izvora Kamačnika do ušća iznosi 6,3 km. Prekrasna pješačka staza vodi samim rubom stijene, i premoštena je brojnim mostovima sagrađenim iznad potoka. Vodi kroz bujnu šumu bukve, jele i smreke.

Kamačnik Vrbovsko prostire se na 74,44 hektara, na nadmorskoj visini od 370-600 metara. 
Na samom ulazu u ovaj zaštićeni park nalazi se ugostiteljski objekt u kojem se možete odmoriti, dok je  na šetnici koja vodi od ulaza u Kamačnik pa do 3,2 km udaljenog izvora ove rječice izgrađeno i postavljeno pet posebnih glazbala – gong, potočna orgulja, medina marimba, jelenov rog i puhova zvona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panova staza, koja je ime dobila po bogu iz grčke mitologije koji se smatra zaštitnikom prirode je i novi zaštitni znak za Kamačnik Vrbovsko.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ATMOSFERA

Kakav je normalan tlak zraka i što donose odstupanja od normalnog tlaka

Više s weba