Korisno znanje

Glavni grad Gane: otkrijte skrivene ljepote ove zemlje

Image
Foto: Pexels

Većina ljudi i dalje preferira europske destinacije, ali daleke lokacije mogu vam oduzeti dah, Upravo je takav glavni grad Gane. Otkrijte zašto je fascinantan

22.2.2019. u 17:57/ Život i stil

Gana je danas zemlja koja broji oko 23 milijuna stanovnika, a sadrži pravi miks etničkih skupina. Najviše je naroda Akan, Moshi-Dagomba i Ewe. Rijeka Volte glavni je izvor za stanovništvo, a isto vrijedi za istoimeno jezero.

To je ujedo i najveće umjetno jezero na svijetu koje je nastalo nakon izgranje brane Akosombo. No, ono glavni grad Gane ono je što će vam oduzeti dah. 

Accra, glavni i najveći grad ove zemlje, nalazi se na obali Gvinejskog zaljeva. Radi se o ekonomskoj, turističkom, političkom središtu Gane. Sve više turista dolazi u Accru kako bi razgledali staru povijesnu jezgu - Jamestown te obilje drugih kulturnih spomenika. 

Glavni grad Gane ističe se i po rajskoj plaži Labadi koja je još uvijek najveća atrakcija grada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Accra je osnovana krajem 15. stoljeća, a kasnije je postala važan trgovači čvor europskih naroda. Bitan je utjecaj na razvoj imala željeznička pruga koju su izgradili Englezi, a glavni grad Gane postao je i ključna luka zemlje. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Upravo se čita

Image
privedena napadačica

U Virovitici pacijentica izbola psihijatricu u ordinaciji

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Više s weba