Neobično voće

Istina je da kaktus daje plodove: ukusna kaktus smokva oduševljava

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da i kaktus može dati ukusne i jestive plodove? Zvuči neobično, ali kaktus smokva oborit će vas s nogu. Otkrijte ovu sasvim neotkrivenu voćku

20.11.2018. u 16:33/ Život i stil

Kaktus je najčešće na glasu za biljku koja najmanje traži, ali najmanje i daje. Međutim, to sve pada u vodu. Mnogi ne znaju da kaktus rađa posebnu vrstu ploda pod nazivom kaktus smokva. 

Na našim je prostorima sasvim neotkrivena, a možda je više ljudi zna kao indijsku smokvu. Dolazi iz Amerike, a zapravo se radi o onim kaktusima koji sami od sebe niču po priobalju gdje dobivaju mnogo sunca. Kaktus smokva, iako nije popularna, konzumira se već stoljećima. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Raste kao grm, ali kaktus smokvu ne možemo kupiti u gotovo niti jednoj trgovini. Međutim, naša susjedna sunčana Italija itekako cijeni ovo voće pa je tako i više košta od ostalih vrsti voća.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaktus smokva vrlo je sočna, a kvalitetan je izvor fosfora, kalcija, vitamina C i vitamina B. Sadrži visoki udio vode pa je saveznik onima koji žele smršaviti. Najčešće ovu vrstu dodajemo u piće ili ga ju jedemo kao cijeli plod. 


Međutim, moramo pripaziti da je plod potpuno zreo prije nego što ga konzumiramo. Bodlje se uklanjaju namakanjem voća u vodi te skidanjem kore s nožićem i rukavicama. Upravo ovaj "komplicirani" korak još je jedan razlog zašto kaktus smokva nije češći član naših voćnih košara.

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
osobni dokumenti

Provjera VAT broja - što je VAT broj i kako ga provjeriti?

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba