Geografija

Italija - gradovi koji se ne zaboravljaju

Image

Gradovi Italija

Foto: Screenshot (Youtube)

Italia i njezini gradovi su priča koja bi se mogla pričati bez prestanka i opet ne bi bilo dosta, i ne bi bilo sve rečeno jer ti gradovi kao i Italija naprosto su nezaboravni

3.2.2019. u 22:08/ Život i stil

Krenemo li s popisom Italija - gradovi, daleko ćemo stići.

Zato ćemo izdvojiti neke i pokušati u kratkim crticama reći što to čini Italiju i njezine gradove toliko posebnima.

Italija i gradovi srca
Rim, Milano, Napulj, Venecija, Trst, gradovi Italije o kojima svi barem ponešto već znamo.
No tu su i gradovi koje moda još nismo posjetili, ali namjeravamo, kao što su Padova, Pisa, Modena, Verona, Firenca, Verona
Firenca je grad u Italiji i glavni grad regije Toskane. U periodu od 1865. do 1870. je bio glavni grad Kraljevine Italije.
U Toskani je i Livorno, grad i jedna od najvećih luka u Italiji, na obali Ligursko mora. Centar je istoimene provincije koji ima oko 160.649 stanovnika.
Modena je glavni grad i općina istoimene talijanske pokrajine Modene u regiji Emilia-Romagna. Smještena je između rijeka Secchia i Panaro. Industrijski je centar od čega se posebno ističe automobilska industrija. 
Verona je drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda na sjeveru Italije. Poznata je po svojoj areni iz prvog vijeka, kao i po najpoznatijim svjetskim ljubavnicima Romeu i Juliji. 
Trst je grad u Italiji, u Tršćanskom zaljevu, na sjeveroistočnoj obali Jadranskog mora. Trst je glavni grad talijanske autonomne regije Friuli-Venezia-Giulia i provincije Trieste.

Italia i njezini gradovi su nešto što bi svakako trebalo posjetiti uzimajući u obzir prilično malu udaljenost od naših krajeva, u odnosu na druge daleke destinacije za kojima Italija i njeni gradovi ne zaostaju, nego naprotiv, u području turizma imaju vodeće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Poslovni pravopis

Pravilno pisanje dopisa i dopisna komunikacija u poslu

Više s weba