Vrt i okućnica

Jesenska šumarica idealan cvijet za vrtove u zimskom periodu

Image

Jesenska šumarica

Foto: www.pixabay.com

Među najljepše cvijeće koje cvjeta u jesen ubraja se krizantema, aster ili zvjezdan, jesenska šumarica ili anemona te amarant, više o jesenskoj šumarici donosimo u nastavku

7.11.2019. u 20:22/ Život i stil

Jesenska šumarica ili anemona (Anemone coronaria), jesensko je cvijeće koje bez problema uspijeva na niskim temperaturama. 
S obzirom na veliku izdržljivost ove šumarice, nije je zahtjevno uzgajati. Važno je naglasiti da se jesenska šumarica razlikuje od proljetne koja je mnogo osjetljivija, a temperature ispod ništice nikako ne podnosi.

Jesenska šumarica je cvijet koji još uvijek nije jako popularan na našim prostorima, a ako je želite uzgojiti u svom vrtu,  donosimo vam savjete kako je uzgojiti

Predivan cvijet jesenska šumarica, biljka je koja se sve češće može vidjeti u vrtovima i na terasama. Ovaj cvijet može uljepšati svaki prostor.

Jesenska šumarica višegodišnja je biljka porijeklom iz južne Francuske koja naraste u visinu do nekih 30-ak centimetara.
Podzemno stablo joj oblikom podsjeća na gomolj, a karakteristična je po zelenim listovima i pojedinačnim, šarenim cvjetovima. Oni mogu biti različitih boja, od bijelih, svijetloružičastih, crvenih pa sve do tamnoljubičastih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzgoj nije nimalo kompliciran te je jesenska šumarica kao biljka vrlo zahvalna. Gomolji se sade u proljeće i u ranu jesen, ovisno o pojedinoj vrsti. 
Gomolje se pije proljetne sadnje treba barem 24 sata umakati u hladnoj vod
Što se tiče jesenske sadnje, gomolje je zimi obavezno pokriti te ih dodatno zaštititi od niskih temperatura, mraza i padalina.

Idealno mjesto za sadnju je lagani hlad. Naime, jesenska šumarica ima osjetljive cvjetove što znači da nipošto ne smije biti na izravnom suncu. Raste sporo, a zalijevanje je potrebnp jednom tjedno.

Upravo se čita

Image
IZNENAĐUJUĆA REAKCIJA

Poznati hrvatski olimpijac stao u obranu MMA borca s Platka: 'Branio se, nije prvi napao'

Još od davnih dana jesenska šumarica se smatra ljekovitom biljkom koja liječi razne zdravstvene probleme. Listovi šumarice upotrebljavaju se za liječenje reumatskih bolnih mjesta, gihta, upale zglobova, glavobolje, groznice i zubobolje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
grad - država

Europa: države i glavni gradovi Europe

Više s weba