vrste kaktusa

Ježasti kaktus: Gdje raste i kako se uzgaja ovaj kaktus?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ježasti kaktus je veliki rod u porodici kaktusa porijeklom iz Južne Amerike. U nastavku saznajte koje uvjete je potrebno zadovoljiti za njegov uzgoj

14.9.2019. u 0:00/ Život i stil

Ježasti kaktus je veliki rod u porodici kaktusa porijeklom iz Južne Amerike. Postoji 70 vrsta raznih veličina, neke su veličine drveta, a druge sasvim male. Rod Echinopsis slična je rodu Echinocactus po duljini cjevčica cvjetova, a porodici Cereus po obliku i veličini kaktusa i položaju cvjetova na kaktusima. Duljina cjevčiva daje ljepotu cvjetovima iz ove porodice,koji su jako atraktivni.

Ove vrste potječu iz Čilea, Bolivije, Perua, Brazila i Meksika. Rastu jedino gdje ima pijeska ili na stjenovitom planinskom području.

Ježasti kaktus voli svjetla mjesta i nekoliko kamenčića u zemlji, koji čine zemlju prozračnom (vrše drenažu). Zimi voda im se mora davati vrlo oprezno, a zrak mora biti suh. Temperatura im ne smije biti niža od 10 °C preko noći, jedino ako je jako hladno smije pasti do 5 °C.

Preko dana temperatura mora biti iznad 14 °C. U proljeće biljke trebaju svu toplinu i svjetlost koje im daje sunce. U to vrijeme zalijevamo ih samo navečer i to tako da ih samo poprskamo. Malo vode drži ježasti kaktus zelenim i svježim i pomaže u njegovom rastu, ako sve bude kako treba u ljeto ćete imati prekrasne cvjetove.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Blagdan Uskrsnuća

Kakvi su običaji za Cvjetnicu?

Više s weba