Geografija i turizam

Jug italije - gradovi koji ostaju u pamćenju

Image

Jug italije - gradovi koji ostaju u pamćenju

Ako samo pogledamo neke od bisera Italije nemoguće je reći koji je najljepši? U nastavku čitajte o tome kakav je jug Italije gradovi i njeni gradovi na morujug italije i njegovi gradovi

15.1.2020. u 12:49/ Život i stil

Svi žele posjetiti Rim, Milano, Veneciju i ostale velike i popularne gradove u Italiji, ali mnogi od njih nisu svjesni činjenice da je istinski talijanski život jug Italije i gradovi  koji ostaju u pamćenju su u regiji Calabria.

Ali možda da krenemo sa Sardinijom koja je prva asocijacija kada se spomenu jug Italije i gradovi. Po veličini je drugi otok u Italiji i u Sredozemnom moru, a ima gotovo jednu trećinu stanovništva Hrvatske. Nije Sardinija samo priroda i plaže nego i gradovi obiluju predivnim malim selima i gradovima, a vjrojatno najljepši među njima je Alghero.

Sardinija i gradovi koje jug Italije ima predstavljaju posebne bisere i zaista je teško izdvojiti .
Sardinija se dijeli na četiri pokrajine: Cagliari, Oristano, Sassari i Nuoro (s istoimenim glavnim gradovima).

Po veličini je drugi otok u Italiji i u Sredozemnom moru, a ima gotovo jednu trećinu stanovništva Hrvatske. Nije Sardinija samo priroda i plaže nego i gradovi koji obiluju predivnim malim selima i gradovima, a vjerojatno najljepši među njima je Alghero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug Italije ili Meridione kako ga talijani nazivaju je zapravo zajednički izraz za regije Basilicata, Kampanija, Kalabrija, Apulija i Sicilija, koje se nalaze na jugu Italije, kao i Molise i Abruzzo, koje su zemljopisno bliže centru. Pa ako ste za avanturu izvan popularnih destinacija, najbolji izbor je jug Italije i gradovi u njemu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
učimo zajedno

Ledište vode - na koliko se stupnjeva voda ledi

Više s weba