SVE PREDNOSTI PAPRA

Kajenski papar: evo zašto biste češće morali koristiti kajenski papar

Image
Foto: Pixabay

Kajenski papar zdrav je i ukusan začin, a mi vam donosimo razloge zbog kojih biste ovaj začin morali konzumirati češće

27.6.2017. u 7:40/ Život i stil

Kajenski papar jedan je od najpopularnijih začina na svijetu. Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima koje sadrži, pozitivno djeluje na naše zdravlje.

Kajenski papar (lat. Capsicum frutescens) ljuta je papričica iz porodice Capsicum. Ova zdrava biljka raste u tropskim i suptropskim područjima, a karakteristična je po zrelim plodovima jarke crvene boje. Kajenski papar dobiva se od malih ljutih papričica koje se zatim melju u sitni prah.

Kajenski papar začin je koji biste trebali uvesti u svakodnevnu prehranu te će svakom jelu bez sumnje dati poseban doživljaj. Važno je paziti na doziranje jer je ovaj papar vrlo jak te su u jelu dovoljne manje količine.

Popularnost kajenskog papra brzo se proširila pa se danas konzumira diljem svijeta. Razlog tomu su velike nutritivne vrijednosti kojima raspolaže. Kajenski papar sadrži velike količine vitamina A, C i E, minerala, proteina, kalcija i beta-karotena.

Ovaj papar regulira razinu krvnog tlaka, potiče rad probavnog sustava, smanjuje rizik od nastanka raka te pomaže pri mršavljenju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Blagdan Uskrsnuća

Kakvi su običaji za Cvjetnicu?

Više s weba