Biljni svijet

Kakav je cvijet pustinjska ruža i kakvo je održavanje

Image

Kakav je cvijet pustinjska ruža i kakvo je održavanje

Foto: www.pixabay.com

Pustinjska ruža voli sunčane položaje, raste i u polusjenovitim mjestima, ali i na direktnom suncu, no kakvo održavanje pustinjska ruža treba pročitajte u nastavku

28.1.2019. u 21:20/ Život i stil

Pustinjska ruža​ (lat.adenium obesum), je autohtona biljka porijeklom iz južne Afrike, dok se u našim krajevima uzgaja kao sobna biljka, a kakvo je održavanje ove ruže?

Pustinjska ruža je zimzelena biljka koja u prirodi može narasti do 3m visine. Ima razgranate i zadebljale stabljike zbog kojih pustinjska ruža podsjeća na bonsai biljke

Listovi su joj gusti i smješteni su na vrhovima grana, kožasti su i dugi, dok su cvjetovi pojedinačni i čini ih pet latica ružičaste boje.

Pustinjska ruža zauzgoj i održavanje traži puno svjetlosti i topline, a razmnožava se sjemenom ili reznicama.Možete je bez problema smjestiti i na punu sunčevu svjetlost, gdje će trebati vrlo malo vode čak i u najvručjim danima. Ipak je potrebno prihranjivati je jednom mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustinjska ruža za održavanje treba i redovito orezivanje u proljeće kako bi se kontrolirao rast biljke te održao grmolik oblik. Time se stimulira razvoj novih izboja na kojima će rasti cvijet.

Pustinjska ruža je cvijet iz porodice zimzelena kojoj pripada i oleander, te još neke ukrasne biljke. Zajedničko ovim biljkama je to što su otrovne. Tako i pustinjska ruža opasna za održavanje jer sadrži toksične glikozide od kojih su afrička plemena nekada davno izrađivali otrovne strelice. Stoga pripazite gdje držite pustinjsku ružu ako u stanu imate dijete ili kućne ljubimce.

Upravo se čita

Image
IZNENAĐUJUĆA REAKCIJA

Poznati hrvatski olimpijac stao u obranu MMA borca s Platka: 'Branio se, nije prvi napao'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ponavljanje gradiva

Vrsta stiha: znate li koje vrste stiha postoje?

Više s weba