KAKO OČISTITI PERILICU RUBLJA

Kako dezinficirati perilicu rublja: savjeti za čišćenje perilice

Image
Foto: Pexels

Ne znate kako dezinficirati perilicu rublja? Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za brže i jednostavnije čišćenje perilice

31.1.2018. u 7:13/ Vijesti.hr

Perilicu za pranje rublja potrebno je čistiti najmanje jednom mjesečno, čak i češće ako je koristite svakodnevno. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam jednostavne i brze savjete kako dezinficirati perilicu rublja.

U slučaju da je ne čistite redovito, vaša perilica za pranje rublja može poprimiti neugodan miris.  Da biste to izbjegli, perilicu možete očistiti i dezinficirati koristeći isključivo prirodne sastojke. Jedan od sastojaka koji će vam pomoći u dezinficiranju jest jabučni ili alkoholni ocat. Naime, ocat na prirodan i učinkovit način ubija bakterije koje se nakupljaju u perilici tijekom korištenja.

Osim octa, idealno rješenje za dezinfikaciju perilice može biti i soda bikarbona. Ona učinkovito djeluje na naslage nastale u perilici te ih uklanja u kratkom vremenu. Za bolje djelovanje, sodu pomiješajte s destiliranom vodom.

Da biste perilicu za rublje održali što čišćom nakon svakog pranja ostavite otvorena vrata, jednom tjedno uklonite ostatke deterdženta te rublje uvijek perite na odgovarajućoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sportske aktivnosti

Bacanje kugle - Težina kugle za bacanje

Više s weba